Koninklijke HFC boekt nipte zege op Jong Sparta

Koninklijke HFC heeft zondagmiddag niet alleen zelf goede zaken gedaan door te winnen van Jong Sparta, de Haarlemmers speelden er ook koploper Katwijk mee in de kaart.

HFC speelde tegen de Rotterdamse beloften op een bijveld voorzien van kunstgras omdat het hoofdveld met natuurgras door scheidsrechter Henshuijs was afgekeurd. De eerste helft ging aardig gelijk op, waarbij de iets betere kansen voor de thuisploeg waren.

Pas na rust werd dat voordeel ook daadwerkelijk verzilverd toen Mehmet Yuksel een voorzet van Vincent Volkert tot 1-0 transformeerde. Twee minuten later was het opnieuw raak, nu door Jordy Hilterman.

Na ruim een uur werd het duel toch weer spannend. Defensieve wanorde bood Marcus Scholten de gelegenheid om de 2-1 te scoren. De Rotterdammers slaagden er echter niet in om een punt uit het vuur te slepen. Daardoor klimt HFC naar plek 5 en moet Jong Sparta de 2e plaats achter koploper Katwijk nu delen met De Treffers.