OVERZICHT | Derde Divisie Zondag: Debuutdomper voor Unitas-coach De Jong, ADO’20 verslaat DEM in derby en OFC en Gemert maken geen fout

In speelronde 15 debuteerde Unitas-trainer Hans de Jong verrassend met een ruimte nederlaag tegen Hollandia, zegevierde ADO’20 in de Noord-Hollandse derby tegen DEM en maakten Gemert en OFC geen fout.

De Noord-Hollandse derby tussen ADO’20 en DEM werd een prooi voor de Heemskerkers. ADO’20 kwam na 21 minuten aan de leiding via Sem Kroon. De marge werd vlak voor rust verdubbeld door Kaj van Langelaar, die debuteerde bij ADO. DEM eindigde het duel met een man minder door de rode kaart voor Bilal Zejli. Het bleef 2-0.

Het meest spectaculaire duel zagen de toeschouwers in Gemert. Na een wat afwachtend begin, waarin Gemert wel sterker was, werd het vlak voor rust 1-0 via Ralf Kemper. Hij klopte raak uit een voorzet van Erwin van den Broek. Laatstgenoemde scoorde echter vlak na rust een ongelukkig eigen doelpunt, waardoor JOS/Watergraafsmeer langszij kwam. Na een klein uur werd het 2-1 via Willem den Dekker, die deze week zijn overstap naar De Treffers bekend maakte. Vrijwel direct volgde de 2-2 via Nigel Hardenberg. Een kwartier voor tijd maakte Kemper zijn tweede: 3-2. Vlak voor tijd maakte ook Den Dekker zijn tweede: 4-2. Het duel eindigde in 4-3 door een schot dat in het doel van Gemert zeilde.

Koploper OFC was weer eens stoïcijns, zoals wel vaker dit seizoen. De formatie van Pieter Mulders boekte een zakelijke 2-0 zege op EVV Echt. Na 15 minuten werd het 1-0 voor de thuisploeg, na ruim een uur op de klok werd de voorsprong verdubbeld.

OSS’20 tankte eindelijk weer eens vertrouwen door een ruime zege op Hoogland: 4-1. De Ossenaren namen al vroeg afstand door treffers van Tim Waterink en Jos Peltzer, waarbij vooral de treffer van Waterink fraai was. Na rust breidde Rob van Sonsbeek de voorsprong uit naar 3-0 alvorens Frank Voorwald wat terug deed voor Hoogland: 3-1. In blessuretijd maakte Tom Pijnenburg er 4-1 van.

Blauw Geel ’38 knokte zich verdienstelijk terug tegen Groene Ster en werd beloond met een punt. De Limburgers waren voor rust wat sterker en kwamen via Chefrino Eind op 0-1. Het leek zelfs 0-2 te worden, maar die treffer werd afgekeurd op advies van de grensrechter. Op slag van rust werd het gelijk via Tom Dekkers. Na rust kregen beide ploegen nog wel kansen, maar het bleef bij 1-1.

Quick beleefde een mooie middag op bezoek bij Hercules. Toch waren het de Utrechters die beter uit de startblokken kwamen. Het leverde de 1-0 op van Nathan Bijl. Quick toonde zich echter zeer effectief en kwam na een klein half uur gelijk via Lennaert Massar. Na rust was Quick heer en meester op Voordorp. Een dwarrelschot van Philip Kouwenhoven was doelman Pepijn Vonk te machtig en Rachid Bouyaouzan tekende voor de beslissing met de 1-3 een kwartier voor tijd.

Unitas leed een gevoelige nederlaag tegen Hollandia bij het officiële debuut van trainer Hans de Jong. Hij volgde afgelopen winter Michel van Oostrum op bij de Gorinchemmers. Na 8 minuten spelen werd het 0-1 voor de ploeg uit Hoorn via Sven Deen. Na rust maakte Joep Rive er 0-2 van en Deen scoorde na 70 minuten ook de 0-3. Op de overwinning van de gasten was niets af te dingen.
Westlandia boekte een zeer belangrijke nipte zege op HSC’21. Het enige doelpunt viel na 70 minuten spelen toen Jedsel Markes doorstoomde en Mark van der Zalm bediende, die raak schoot. Kort daarna kreeg HSC’er Ediz Moldur rood.