Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Kozakken Boys en TEC leggen beide voormalig prof vast

Woensdag maakte zowel Kozakken Boys als TEC bekend een nieuwe speler voor het komend seizoen te hebben vastgelegd. In beide gevallen gaat het om ex betaald voetballers. Bij Kozakken Boys gaat het om Lorenzo Pique. Arsenio Valpoort is komend seizoen speler van TEC.

Lorenzo Pique

Kozakken Boys heeft met de 32-jarige Lorenzo Pique een geretourneerde centrale verdediger vastgelegd. De bij Feijenoord opgeleide verdediger komt over van TOP Oss waarvoor hij de laatste 10 jaar maar liefst 330 wedstrijden speelde. Met de toevoeging aan de selectie hoopt Kozakken Boys de achterhoede van een kwaliteitsimpuls te voorzien. Pique heeft een contract voor twee jaar ondertekend in Werkendam.

Arsenio Valpoort

De 30-jarige Amsterdammer Arsenio Valpoort is de nieuwe spits van TEC. Valpoort die een betaald voetbal verleden heeft bij Heerenveen, PEC Zwolle, RKC Waalwijk, Almere City, Excelsior en FC Dordrecht komt over van het Bulgaarse Hepar B. “Na jaren in het buitenland is het nu tijd om terug te keren naar Nederland. Ik ben volop aan het bouwen aan mijn maatschappelijke carrière en dat is goed te combineren met amateurvoetbal, waarbij je niet elke dag op het veld staat”, aldus Valpoort.

Rodney Klooster
Helaas voor TEC verdwijnt er ook een speler uit de selectie. Rechtsback Rodney Klooster stopt met voetballen om zich te werpen op zijn maatschappelijke carrière als Perfermance Coach & Personal trainer bij Beyond Yourself in Rotterdam. “ De beslissing om te stoppen met voetbal was niet eenvoudig, maar als er een kans voorbijkomt, waarvan je weet dat niet zo 1, 2, 3 meer langs gaat komen, moet je die grijpen” aldus Klooster.

Bron: website Kozakken Boys en TEC Tiel

Afbeelding: Voetbal International