Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Schmidt na vertrek bij SDC Putten: ‘Ik wil weer lekker voetballen en belangrijk zijn’

Twee maanden geleden was er nog geen vuiltje aan de lucht en leek Kevin Schmidt ook komend seizoen zijn kunsten te gaan vertonen bij SDC Putten. Op 27 juni werd door de club echter bekend gemaakt dat in onderling overleg besloten was dat de partijen toch uit elkaar zouden gaan. De aanvaller, die nu op zoek moet naar een nieuwe club, heeft naar zijn zeggen wel moeite met de manier waarop de zaken gelopen zijn in Putten.

De eerste vraag aan Schmidt was dan ook vanzelfsprekend wat de reden was dat de partijen niet meer verder samen verder gingen. ,,Er kwam bij de club een nieuwe trainer, Kwadjo Boateng, die lyrisch van mij was en graag met mij wilde werken. Toen hebben wij besloten dat wij samen zouden gaan werken en daar keken wij beiden echt naar uit. Hij veranderde echter opeens 180 graden nadat ik twee minuten te laat binnen kwam bij het kennismakingsgesprek. Ik begrijp dat het niet prettig was dat ik te laat kwam, maar zoiets kan natuurlijk gebeuren. Hij maakte daarna de keuze dat hij mijn contract wilde laten ontbinden. Ik vind dat echt onzin, maar dat is de reden die ik kreeg”, aldus Schmidt tegenover Topamateurvoetbal.com

De 29-jarige aanvaller kwam voor zijn periode in Putten onder andere uit voor VVOG, DOVO en Achilles’29. In dienst van deze laatste club wist hij in een seizoen achttien keer het net van de tegenstander te vinden en 12 keer een assist te geven. De vraag is waar hij komend seizoen zal spelen. ,,Ik ben gewoon op zoek naar een nieuwe uitdaging, een club waar ik lekker kan voetballen en weer belangrijk kan zijn.”

Foto: Jeroen van den Berg