Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Kozakken Boys verliest meubelstuk: Leon Bot stopt

Kozakken Boys moet na dit seizoen verder zonder Leon Bot. De 32-jarige controleur heeft besloten zijn loopbaan komende zomer te beëindigen.

Bot speelt sinds 2010 op de Zwaaier, toen hij overkwam van LRC Leerdam. ,,Het moment om de knoop door te hakken heb ik heel wat weken voor mezelf uitgesteld, maar met pijn in het hart heb ik besloten om na dit seizoen te stoppen met voetballen”, reageert Bot op de clubsite van de Werkendammers.

,,Twaalf jaar geleden ben ik bij de club gekomen en zaterdag ga ik m’n 300e officiële wedstrijd spelen. Jarenlang stond alles in het teken van voetbal zonder ook bijna maar te beseffen dat dit ooit gaat stoppen, en toch is dan ineens het moment daar. De combinatie met mijn baan bij Outfit, waar steeds meer de focus op is gekomen, was doordeweeks al ‘rennen en vliegen’, maar het aanstaande vaderschap gaat helemaal het nodige veranderen. Daarom is nu het moment gekomen om deze beslissing te nemen.”

,,Ik heb me hier door de club en supporters altijd enorm gewaardeerd gevoeld en wil daar iedereen voor bedanken. Dat ik het voetballen en alles en iedereen bij Kozakken Boys ga missen is zeker. Daarom ga ik er de komende periode nog van genieten en er alles aan doen om nog wat plaatsen op te schuiven”, besluit Bot.