Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Lee-roy Echteld (De Treffers) assistent-trainer bij Jong Oranje

Vrijdagavond vlak voor de eerste vriendschappelijke wedstrijd van zijn club tegen Ligue 1 topploeg Olympique is bekend geworden dat De Treffers trainer Lee-roy Echteld met onmiddellijke ingang door De Treffers wordt uitgeleend aan de KNVB. Echteld wordt toegevoegd aan de staf van Michael Reiziger bij Jong Oranje. Echteld heeft een contract getekend tot en met het EK van 2025.

Vereerd
Lee-roy Echteld blijft ook hoofdtrainer van De Treffers. De Treffers heeft ingestemd met deze samenwerking omdat de meerwaarde van deze constructie door alle partijen onderkend wordt. In het persbericht van de KNVB geeft Echteld de volgende reactie. “Het is een eer om te gaan werken met de toptalenten van Nederland, daar heb ik veel zin in. Ik ben er trots op dat ik onderdeel mag zijn van één van de nationale teams van ons land”. Echteld die eerder al als assistent fungeerde bij AZ, Emmen en PEC Zwolle, gaat deze rol dus nu vervullen bij de KNVB.

Namens diezelfde KNVB gaf directeur Topvoetbal Nigel de Jong de volgende reactie. “Wij zien in Lee-roy een talentvolle trainer die wij van dichtbij hebben meegemaakt op de UEFA Pro-opleiding. De KNVB denkt dat Lee-roy een perfecte aanvulling is op hoofdcoach Michael Reiziger. De Jong juicht ook toe dat Echteld werkzaam blijft als hoofdcoach bij De Treffers. “Niet alleen voor zijn eigen ontwikkeling, maar ook omdat het een mooi bewijs is dat prof- en amateurvoetbal hand-in-hand kunnen gaan.

Bron: De Treffers en website KNVB

Foto: Orange Pictures