Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Overzicht Tweede Divisie | Eerste overwinningen voor Spakenburg, Excelsior Maassluis en OFC

Spakenburg heeft, na het eerste punt tegen Kozakken Boys, woensdagavond ook de eerste overwinning van het seizoen geboekt. De wedstrijd tegen Jong Volendam werd met 1-3 gewonnen. Floris van der Linden was de grote man voor de ploeg van Patrick Loenen; hij nam de hele doelpuntenproductie voor zijn rekening. Joey Antonioli zorgde 8 minuten voor rust voor de 1-1. In de tweede helft was er een fase van flinke druk van de thuisploeg, maar de bevrijdende 1-2 en 1-3 van Floris van der Linden zorgden voor opluchting in de Blauwe harten.

Ook Excelsior Maassluis heeft de eerste zege van he seizoen binnen. De tricolores kenden een droomstart, binnen een kwartier stond er al een stand van 2-0 op de borden. Pieter Langedijk en Giovanni Da Fonseca zorgden al snel voor de redelijk ruime marge. In de tweede helft kwam TEC beter voor de dag dan voor rust en creëerde de ploeg van Hans van der Haar flink wat kansen, maar de goal viel vlak voor tijd aan de andere kant. Dave van Delft maakte aan alle onzekerheid een einde: 3-0.

In het rijtje eerste overwinningen kan tevens OFC worden bijgeschreven. De promovendus onder leiding van Pieter Mulders won op eigen veld van Koninklijke HFC. Niels Butter scoorde beide doelpunten voor thuisploeg bij de 2-1 zege. Andre Morgan zorgde vla voor tijd nog wel voor de aansluitingstreffer voor de Haarlemmers, maar het doelpunt kwam te laat om nog iets aan het duel over te houden.

Dinsdagavond al herstelde Quick Boys zich van de fikse verliespartij tegen HHC Hardenberg van afgelopen zaterdag. Op Nieuw zuid werd met 3-0 gewonnen van Jong Sparta. Danny Van den Meiracker was met tweegoals wederom belangrijk voor zijn nieuwe club. De openingsgoal kwam op naam van Jim Beers. Op diezelfde avond pakte Scheveningen de eerste 3 punten van het nieuwe seizoen ten koste van Kozakken Boys. Scheveningen-topscorer van vorig seizoen Mike de Niet zorgde met een rake strafschop voor de beslissende 2-1, nadat Lex Immers en Lowie van Zundert verantwoordelijk waren voor de andere doelpunten.

Alles over de verrassend ruime zege (5-1) van de Treffers op HHC
Hardenberg het het treffen tussen kampioenskandidaten AFC en Katwijk
(1-0) lees je in uitgebreide reportages op topamateurvoetbal.com.