REPORTAGE | GVVV heeft weinig last van Sportlust’46

In Woerden stonden dinsdagavond twee ploegen op het veld met beide 4 uit 3. Om bij te blijven bij de top van de ranglijst was een overwinning dus meer dan welkom. Uiteindelijk was het de ploeg uit Veenendaal die aan het langste eind trok en met een 1-4 overwinning van het veld stapte.

Al vroeg in de wedstrijd leken de gasten op voorsprong te komen maar het was rechtsbuiten Jordy Bitter die de paal raakte. Daarna ontspon zich een duel wat in evenwicht was en waarin geen van beide ploegen echt grote kansen wist te creëren. Sportlust’46 wist na een klein half uur spelen op voorsprong te komen. Het was de al vroeg ingevallen, weer speelgerechtigde Kelsey den Haag die na goed terugleggen van Joshua Patrick vanaf de rand van de 16 meter het net wist te vinden. Na afloop gaf trainer Twisker aan dat zijn ploeg na de voorsprong GVVV uitnodigde en daardoor prompt de rekening gepresenteerd kreeg. Twee minuten na de openingstreffer was het alweer gelijk. Byron Burgering mocht van dichtbij ongehinderd inkoppen. Nog voor rust was het dezelfde Burgering die de stand naar 1-2 tilde.

Na rust was het duel binnen een mum van tijd beslist. Uit een cornerbal was het de lange Quincy Veenhof die bezoekers met een kopbal van dichtbij op een 1-3 voorsprong bracht. Sportlust’46 schakelde na een klein uur spelen nog wel over naar een 1-3-3-4 systeem maar wist ondanks het vele balbezit weinig te creëren. GVVV bleef met de snelle Burgering en Bitter loeren op de counter en had zonder echt groots te spelen controle over de wedstrijd. In de slotfase was het invaller Ilias Latif die na voorbereidend werk van een andere invaller Genrich Sille de eindstand op 1-4 wist te bepalen. Na afloop was trainer Garry Vink van de gasten blij met de overwinning: “Er wordt dit jaar wat anders van de ploeg gevraagd, door het etiket titelkandidaat wat wij onszelf maar ook de buitenwereld ons heeft opgelegd. Vorig seizoen konden wij wedstrijden nog weleens winnen vanuit de omschakeling. Dit jaar wordt er meer creativiteit verlangd omdat ploegen zich aan ons aanpassen en wij het spel moeten maken aldus de trainer van GVVV. Vink was ook blij met de teamspirit die zijn ploeg uitstraalde. “Alle spelers hebben hun bijdrage geleverd ook de invallers”

Trainer Jochem Twisker, vorig seizoen nog trainer bij de gasten, was na afloop realistisch en sprak van een verdiende maar ietwat geflatteerde nederlaag. “Wij spelen dit jaar iets anders dan de ploeg vorig seizoen gewend was. Daarnaast hebben wij veel nieuwe spelers en dat moet nog groeien. Hij sprak van een groot verschil met GVVV qua agressiviteit in de 16 meter van de tegenstander. Toch is Twisker niet ontevreden met de seizoenstart. “Wij hebben tegen ploegen als DVS’33 en GVVV die hij budget technisch iets hoger inschat goed mee kunnen doen. Alleen in beide wedstrijden blijkt dat het voetbal op details beslist wordt aldus de trainer Sporlust’46.