Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Martijn van Galen: “Het is een mooie competitie waarin wij tot op heden goed meekunnen”

VV Baronie-Trainer Martijn van Galen kende als debuterende trainer in de Derde Divisie een veelbelovende start. Verrassend werd in de eerste wedstrijd het sterke HSC’21 in eigen huis verslagen, vervolgens leed men ongelukkig verlies in Breda tegen OSS’20 maar herstelde men zich keurig door in Amsterdam met niet minder dan 7-1 uit te halen tegen JOS Watergraafsmeer. Woensdagavond werd er opnieuw niet verloren, tegen provinciegenoot VV UNA (0-0). Topamateurvoetbal.com sprak de trainer over zijn eerste weken in de Derde Divisie.

Hoe kijk je terug op de wedstrijd tegn UNA?

“Ik ben er wel tevreden mee. UNA beschikt over een goede ploeg. Misschien had er met een beetje geluk meer ingezeten, maar op het laatst hebben we niet te gek gedaan al had ik wel door dat UNA er achterin doorheen zat. Het had ook een 2-2 wedstrijd kunnen zijn; ik ben tevreden met mijn 7e punt in de Derde Divisie.”

Die overwinning van afgelopen zondag tegen JOS was daarin wel een uitschieter.

“Ja, die 7-1 overwinning heeft ons wel vertrouwen gegeven en die zege was ook nog niet eens geflatteerd. We hadden een prima zondag waarin we naast veel scoren ook goed speelden”.

Wat zijn de aspiraties dit seizoen met Baronie?

“Dat is altijd een vraag waar trainers steevast hetzelfde antwoord op geven. Of we gaan voor het kampioenschap of we gaan voor handhaving. Daartussen wordt niets genoemd. Met Baronie streven wij er naar om een stabiele club te worden in de Derde Divisie. Wij zijn een club met veel regiospelers en hebben niet de middelen om gekke dingen te gaan doen op financieel gebied. Willen we ook niet.

Hoe heb je tot op heden de Derde Divisie ervaren?

“ Het is een mooie competitie waarin wij tot op heden goed meekunnen. Jammer dat we thuis tegen OSS’20 wat ongelukkig verloren, maar met de huidige (gedeelde 5e plaats) zijn we goed gestart”.