Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Marciano Mengerink klaar voor nieuwe uitdaging na contractontbinding bij TEC

,,Het is niet geworden wat ik ervan gehoopt had,” kijkt Marciano Mengerink met gevoel voor understatement terug op zijn periode bij TEC. Een periode waarin de zware knieblessure die hij opliep, en waarvan hij nog steeds revalideert, het absolute dieptepunt was en waar nu, in goed onderling overleg, een einde komt. Het tweejarig contract tussen de degradant uit Tiel en de aanvaller wordt per direct ontbonden.

Over de afhandeling van de ontbinding van het contract is Mengerink goed te spreken. ,,TEC, en met name hoofdsponsor meneer van Dijkhuizen, stelde zich keurig op en hield zich aan de gemaakte afspraken. Voetballend is het echter niet geworden wat ik ervan gehoopt had.” Dat had niet alleen te maken met de zware knieblessure die Mengerink in de eerste seizoenshelft van het afgelopen seizoen opliep. ,,De samenwerking met de trainer liep niet soepel. Dat was voor ons beiden teleurstellend.”

Nu het contract is ontbonden, is de aanvaller, die vooral bij Katwijk furore maakte, klaar voor een nieuwe uitdaging. ,,Ik ben nog aan revalideren, maar het herstel verloopt voorspoedig,” zegt Mengerink over zijn herstel. ,,Ik verwacht in oktober of november mijn rentree te kunnen maken op de velden.” De enige vraag die nog beantwoord moet worden is waar Mengerink zijn rentree gaat maken.