Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Martijn Lagendijk volgt Henk Wisman op bij Rijnsburgse Boys

Rijnsburgse Boys heeft een opvolger voor Henk Wisman gevonden. De Rijnsburgers hebben voor volgend seizoen Martijn Lagendijk aangesteld. De trainer komt over van zondageersteklasser SV Hillegom, zo is woensdag bekendgemaakt.

Lagendijk zal bij volgers van het topamateurvoetbal wellicht nog bekend zijn van zijn tijd als speler van Ter Leede. Hij was eerder ook hoofdtrainer van Teylingen en jeugdtrainer bij HFC Haarlem, Koninklijke HFC en EDO. Hij coachte ook het tweede elftal van Ter Leede.

,,We zochten iemand met dezelfde voetbalvisie als Wisman”, verklaart Gerrit Paauw, bestuurslid technische zaken, de keuze voor Lagendijk op de clubsite. ,,We willen een trainer die 4-3-3 speelt met waar mogelijk druk naar voren, met oog voor de mens achter de speler maar die ook duidelijk en direct is naar de spelers. Van Henk Wisman weten we dat Martijn zo iemand is, en dat hebben we vorig jaar ook zelf ervaren toen Martijn hier trainingen gaf en zelfs een wedstrijd coachte in het kader van zijn trainersopleiding.”

Lagendijk: ,,Als er een trein als Rijnsburgse Boys voorbij komt, kun je die niet voorbij laten gaan. Ik ben niet iemand die snel van club wisselt en maak graag af waar ik mee ben begonnen, maar deze kans moet ik pakken. Dat begrijpt mijn huidige club Hillegom ook. Ik heb vorig seizoen fijn gewerkt in Rijnsburg, dus dat we nu weer bij elkaar komen, is prachtig. Rijnsburgse Boys is niet alleen top qua prestaties, maar ook qua organisatie en accommodatie.”