Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

REPORTAGE | Noordwijk krijgt meer dan waar het recht op heeft tegen Koninklijke HFC

Ruim tachtig minuten het onderspit delven en toch drie punten overhouden aan het duel. Noordwijk deed het zaterdagmiddag tegen Koninklijke HFC. De Haarlemmers waren heer een meester op Sportpark Duinwetering, maar konden niet op eigen kracht tot scoren komen. Noordwijk maakte er dankbaar gebruik van en draaide een achterstand in de slotfase om in een 2-1 voorsprong.

In de eerste helft werd al snel duidelijk hoe de verhoudingen op de Duinwetering zouden zijn. Nadat de eerste tien minuten nog aardig op en neer golfden, lag het initiatief in het restant van de eerste helft bij de bezoekers. De ploeg van Gertjan Tamerus creëerde genoeg kansen en testte al een paar keer de reflexen van Lars Jansen. De doelman kwam in eerste instantie goed door die tests heen.

Bezoekers op voorsprong

Totdat Teun Zethof na een klein half uur een overtreding op Zakaria Eddahchouri beging in het strafschopgebied. De gevloerde speler lag zelf aan voor de penalty en schoot deze rechts van Jansen tegen de touwen: 0-1. Koninklijke HFC kreeg voor rust nog twee goede kansen om de wedstrijd in het slot te gooien, maar de toeschouwers op een zonnige Duinwetering mochten de hoop op een goed resultaat nog bewaren.

In de tweede helft ging de overmacht van de bezoekers gewoon door, ondanks het inbrengen van Sem van Oosten bij de thuisploeg. Binnen de minuut werd Jansen getest door Sietse Brandsma, maar ook deze keer stond de doelman de beslissing in de weg. Koninklijke HFC was een stuk minder slordig dan Noordwijk en had de wedstrijd totaal onder controle. Tot aan de 83e minuut.

Remontada

Zeven minuten voor tijd pikte Jesper de Vré een bal op diep op eigen helft en besloot richting het doel van Mitchel Michaelis te dribbelen. Eenmaal aangekomen bij het strafschopgebied koos de middenvelder dan ook maar om te schieten en dat was met succes. De Vré werkte de bal fraai in de verre hoek en schoot het geloof terug bij de Noordwijkers: 1-1.

Hoewel een punt al meer was dan waar het recht op had, zocht de ploeg van Kees Zethof verder naar een winnende treffer. Deze werd gevonden door de schoen van Dylan Rietveld, vijf minuten voor tijd.

Koninklijke HFC slaagde er niet in om de stand daarna weer gelijk te trekken, wat betekent dat Noordwijk drie punten overhoudt aan een duel waarin het drie noemenswaardige kansen heeft gehad. Koninklijke HFC moet het zichzelf verwijten; het kreeg genoeg kansen, maar vergat te scoren. Eindstand op Sportpark Duinwetering: 2-1.