Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Interview: Boezemvrienden Marijn Ploem (Kon. HFC) en Tim Waterink (De Treffers); vorig seizoen nog met elkaar, morgen tegen elkaar.

Het zal een vreemde gewaarwording worden morgen in het duel tussen Koninklijke HFC en De Treffers. Twee boezemvrienden die vorig seizoen één jaar samenspeelde in de Derde Divisie bij Hercules, staan morgen wellicht tegenover elkaar. Over een vriendschap die al jaren standhoudt en de overgang van de Derde naar de Tweede Divisie.

Groningen

Een vriendschap die ondanks de fysieke afstand al jaren standhoudt. Het komt niet vaak meer voor in de tegenwoordige snelle wereld. Maar de opgebouwde band tussen Marijn Ploem, verdediger van Koninklijke HFC en Tim Waterink, aanvaller van De Treffers blijkt super hecht. Het begon allemaal in de jeugdopleiding van FC Groningen. “Zullen we in de stad wat gaan drinken? Met dit Whatsapp bericht begon zeven jaar geleden de vriendschap. Waterink liet vorig jaar in het AD optekenen “In de jeugdopleiding van profclubs lopen veel jongens met een grote bek. Marijn was anders Hij was lekker rustig en het leek mij wel een leuke gozer.” Marijn Ploem dacht in eerste instantie wat moet die gozer van mij. “Tim was namelijk één van die haantjes in de kleedkamer.”

Hercules

In 2018, na het plezier in het voetbal verloren te hebben, keerde Waterink terug naar de amateurs van De Bataven in Gendt. Een jaar later keerde ook Ploem terug naar de amateurs van Hollandia in Hoorn. Het contact tussen beide bleef. Gezamenlijke vakanties naar Bali, Thailand, Oostenrijk en Portugal volgde. Stilaan ontstond de wens om nog één keer samen in één elftal te spelen. Gekozen werd voor een club tussen de in Amsterdam woonachtige Ploem en Arnhem woonachtige Waterink in. De heren kwamen uit bij Hercules in Utrecht.

Deze keuze heeft beide heren geen windeieren gelegd. Tim Waterink deed zich gelden als veel scorende spits in de Derde Divisie en kreeg zo’n beetje de hele Bollenstreek achter zich aan. Uiteindelijk was de lokroep van de club waar zijn vader Thijs Waterink, grote successen vierde De Treffers toch te groot. Marijn Ploem speelde een degelijk seizoen bij Hercules wat in de nacompetitie promotie naar de 2e divisie net misliep. Koninklijke HFC, wat overigens ook geïnformeerd had bij Waterink strikte de verdediger voor het lopende seizoen.

Duels

Morgen is de kans groot dat beide vrienden rechtstreekse duels gaan uitvechten op het veld. Waterink raakte al vroeg in het seizoen geblesseerd aan zijn enkel en is op de weg om zich terug te knokken in de basis elf van trainer Leeroy Echteld. Marijn Ploem keerde terug op de voor hem vertrouwde plek centraal achterin in het elftal van Gert-Jan Tamerus. Het is overigens niet de eerste keer dat de vrienden een wedstrijd tegen elkaar spelen. In de Derde Divisie speelde Waterink en Ploem in de wedstrijd O.S.S.’2- – Hollandia ook tegen elkaar.

Hoe is de stap van de Derde Divisie naar de Tweede Divisie tot nu toe bevallen?

Marijn Ploem: de Koninklijke HFC heeft ieder jaar te maken met het feit dat er gebouwd moet worden aan een nieuw team. Spelers vertrekken naar clubs met grotere budgetten. Toch is trainer Gert-Jan Tamerus er opnieuw in geslaagd om zijn ideeën als energie leveren, discipline en als collectief opereren snel over te brengen op ons. Wij zijn ook erg blij met hoe wij de competitie gestart zijn aldus Ploem

Tim Waterink: voor mij was het vooral fysiek een grote stap. Ik kreeg weer visioenen uit mijn BVO tijd met die hardloopschoenen op de training. De intensiteit en niveau van trainen ligt veel hoger dan dat ik gewend was bij Hercules. Trainer Leeroy Echteld wil dat wij de fitste ploeg van de Tweede Divisie zijn, want dat is nodig om bovenin mee te draaien. 

Hoe kijken jullie naar de wedstrijd van aanstaande zaterdag?

Marijn Ploem: wij willen de lijn van de laatste weken met een goede bekerwedstrijd tegen Kloetinge en een goede overwinning op ADO’20 graag voortzetten. Aan de thuiswedstijd van vorig seizoen tegen De Treffers (0-4) hebben sommige jongens een nare nasmaak overgehouden en dat willen wij graag rechtzetten. Tegen topploegen als Spakenburg en Quick Boys, die misschien meer kwaliteiten hebben dan ons, hebben wij door als team en collectief te spelen goede resultaten behaald. Mijn zaterdag is geslaagd als wij winnen en Tim niet weet te scoren.

Tim Waterink: alle wedstrijden die ik tegen Marijn gespeeld heb, heb ik gewonnen. Ik ga ervan uit dat dit zaterdag niet anders zal zijn. Om mee te doen in de top van de ranglijst moet De Treffers ook winnen. De opdracht is dus duidelijk. 

Verwijt

Om de hechte vriendschap tussen beide spelers nog maar eens te benadrukken sluiten wij af met een quote uit het duo interview met beide spelers uit het AD van vorig jaar. Marijn Ploem geeft hierin aan dat hij van zijn vriendin regelmatig het volgende verwijt krijgt. “Het lijkt wel of je een relatie met Tim hebt” Dat klopt aldus Ploem “maar de liefde bedrijf ik met jou.”

Foto: Orange Pictures