dinsdag 30 mei 2023

Mulder neemt afscheid van Sportlust’46: ‘Teleurgesteld in de manier waarop dit gegaan is’

Veel gelezen

Floris Mulder zal nog enkele maanden het shirt van Sportlust’46 dragen voordat hij deze definitief in zal leveren bij de materiaalman. Aan het einde van het lopende seizoen beëindigen de verdediger en de club uit Woerden de samenwerking. De wijze waarop de basisspeler te horen kreeg dat men niet verder met hem wilde gaan verdiende niet de schoonheidsprijs.

Twijfel
Een vertrek aan het einde van het seizoen was, mede door de uitstekende prestaties van Sportlust’46, voor Mulder (27) geen zekerheid. ,Dit is nu mijn vierde seizoen bij Sportlust’46 en voor de start van de competitie had ik al wel een beetje in mijn hoofd dat dit mijn laatste jaar hier zou zijn. De twijfel begon tijdens het seizoen toch te komen of ik ook echt zou willen vertrekken. Dat kwam omdat wij gewoon een leuke en goede spelersgroep hebben”, aldus Mulder tegenover Topamateurvoetbal.com

Teleurgesteld
Een nieuwe aanbieding en de daarbij behorende zekerheid kwam echter niet voor Mulder. ,,Toen de trainer zijn contract verlengde kregen wij van de club te horen dat de spelers binnen twee weken een gesprek zouden krijgen over het komende seizoen. Op een gegeven moment was er een maand voorbij gegaan en had iedereen uit de selectie al wat gehoord of waren de contracten al verlengd. Ik hoorde niets en dat vond ik raar. Ik ben daarom na de donderdagtraining voor de competitiewedstrijd tegen Staphorst op de trainer afgestapt en heb hem gevraagd hoe het nu zat. Toen kreeg ik te horen dat men twijfelde over mijn toekomst bij de club, omdat ze een ander type zochten Uit het gesprek met de trainer heb ik mijn conclusie getrokken. De club is natuurlijk vrij om keuzes te maken. Ik ben alleen teleurgesteld in de manier waarop dit gegaan is. Dit zeker voor een speler die al vier jaar lang in de basis speelt. De club heeft wel aangegeven dat ze dit fout aangepakt hebben en mijn teleurstelling goed konden begrijpen.”

Mooie periode
Ondanks de recente ontwikkelingen kijkt de verdediger toch terug naar een mooie periode bij de vereniging uit Woerden. ,,Ik kwam naar Sportlust’46 toen ze net promoveerden naar de hoofdklasse. In mijn eerste jaar stonden wij bovenaan toen de competitie stop werd gezet vanwege corona en promoveerden wij naar de Derde Divisie. Vervolgens liep ik een blessure op, maar door de corona heb ik weinig wedstrijden gemist. Vanaf het begin van vorig seizoen was ik er weer helemaal bij en hadden wij een prachtig jaar, waarin wij ons wisten te plaatsen voor de nacompetitie. Ook dit jaar draaien wij goed en hebben we een mooie bekerwedstrijd gespeeld tegen FC Utrecht. Sportief kijk ik dus terug op een hele mooie periode. Op persoonlijk vlak heb ik het ook altijd heel goed naar mijn zin gehad bij Sportlust’46. Toch heb ik op dit moment een zure nasmaak over de manier waarop ik ben behandeld.”

Toekomst
De verdediger, die voor zijn periode bij Sportlust’46, onder andere speelde voor Ter Leede, SV Argon en de jeugd van FC Volendam en Ajax, zit nu in de wachtkamer als het gaat om een mogelijke nieuwe club. ,,Ik denk dat ik aangetoond heb dat goed op mijn plaats ben in de Derde Divisie als linker centrale verdediger. Ik zoek dan ook een club die minimaal op dit niveau speelt. Voor een ambitieuze club uit Amsterdam of omgeving sta ik wellicht ook open.”

- Advertentie -spot_img
- Advertentie -
Laatste nieuws

Aanvaller van Go Ahead Eagles bereikt akkoord met SV Urk

SV Urk kan in het seizoen 2023/2024 een beroep doen op Jarno van Essen. De aanvaller komt over van...
- Advertentie -
- Advertentie -spot_img

Gerelateerde artikelen

- Advertentie - spot_img