Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Nabeschouwen op de kraker Sparta Nijkerk – FC Lisse: wat vonden de coaches er van?

Op papier was Sparta Nijkerk – FC Lisse de topwedstrijd in de zaterdag Derde Divisie. In de praktijk viel het gebodene voor het publiek wat tegen, al had het thuispubliek daar na de 2-1 zege van de Nijkerkers natuurlijk geen boodschap aan. De trainers tegen Topamateurvoetbal.com over de wedstrijd om de koppositie.

Raymond Bronkhorst; vorige week walsen jullie in de tweede helft over Harkemase Boys heen, vandaag spelen jullie heel moeizaam enkele kansen bij elkaar. Hoe komt dat verschil tot stand?

Ik moet het allemaal nog eens terug gaan zien en bespreken met de spelers, maar voor mijn gevoel lag er een vreemd soort lamlendigheid over de ploeg. Het was een beetje zoals bij de wedstrijd uit bij Ajax, waar we er met 3-0 af gingen. Toen hadden we het periodekampioenschap veilig kunnen stellen maar lieten we dat na, nu ging het om de koppositie. Het lijkt er op alsof het mijn team wat verlamt als er wat op het spel staat.

Waar Sparta zonder Maurice de Ruiter moest spelen had Lisse iedereen aan boord. Je zou denken, dat geeft wat meer vertrouwen.

Het is duidelijk dat zij een ander type spits hadden lopen dan dat De Ruiter is. En dat ze dus ook wel iets anders hebben gespeeld dan als De Ruiter er wel bij zou zijn geweest. Maar goed, wij vingen hun aanvallen vandaag ook later op dan dat we gewend zijn. Normaal staan we hoger. Ook dat kan ik nog niet verklaren. Ik heb geprobeerd dat te verbeteren, in de rust, later met wisselingen in het team. Maar het werd maar niet wat ik hoopte.

Het werd een wedstrijd van ‘dode spelmomenten’. Twee hoekschoppen van Sparta Nijkerk en bij jullie de vrije trap van Noordhoff die tot de treffers leidden.

Het is niet gebruikelijk dat wij veel doelpunten uit dode spelmomenten tegen krijgen. Nu waren het er twee in amper een minuut. Het waren wat ongelukkige tegengoals. Noordhoff die bij die eerste niet lekker kan opruimen en die tweede maken we gewoon zelf. Maar goed, ook wij krijgen de 2-1 omdat hun doelman die vrije trap los laat. Maar alles bij elkaar vind ik dat we ongelukkig hebben verloren.

Geen man overboord. Je bent amper halverwege de competitie en je staat maar één puntje achter op koploper Sparta Nijkerk.

Zo is het ook. Er zijn nog titelkandidaten genoeg, wij zijn er een van op dit moment. Deze week nog eens met de jongens zitten over deze wedstrijd en komende zaterdag is er weer een kans op revanche.

Eric Speelziek, waar vond je dat het verschil tussen de twee teams hem in zat?

Ik denk dat Lisse, dat met Klijbroek en Noordhoff een uitstekend middenveld heeft aardig onder controle van ons middenveld is gebleven. Met name Donny v.d. Wal heeft zich een ongeluk gelopen maar daarmee wel hun middenveld voldoende gestoord.

Die tegengoal was dan nog een beetje een rare.

Nou ja, het begint er al mee dat die overtreding daar niet nodig was. Je weet dat ze goed zijn met hoge ballen en dus ook de tweede bal. Maar volgens mij hebben zij niet meer hun gebruikelijke spel kunnen spelen. Ik denk dat wij goed hebben gecontroleerd. Er waren wat periodes dat wij sterker waren in de wedstrijd, andere periodes Lisse, maar ik denk overall dat we het goed gedaan hebben.

Jullie versloegen Lisse min of meer met eigen wapens, uit dode spelmomenten.

Het winnen van een wedstrijd als deze heeft alles te maken met zo min mogelijk fouten maken. Dat is ons goed gelukt, behalve bij die situatie waaruit zij de 2-1 maken.  Maar ook in de korte periode die Lisse daarna nog had maakten wij geen fout en kregen zij geen kans meer. Dat hebben we dus ook goed gedaan.

Je had vooraf het puzzeltje Maurice de Ruiter op te lossen. Dat deed je met Jesse van Nieuwkerk als diepe spits en twee behendige buitenspelers. Tevreden over die invulling?

Jawel, zeker. Jesse heeft het op zijn manier ingevuld en daar was ik zeker over te spreken. En Plet deed het uitstekend. Die ken ik natuurlijk al wat langer, ook bij Hercules al meegemaakt. Ik weet wat hij kan. Hij kwam vooral voor rust een aantal keren goed door. Al met al ben ik tevreden met hoe het vandaag gelopen is.