Nacompetitie | Derde Divisie/Hoofdklasse: ODIN’59 wint in slotfase, VVOG gelijk

In de strijd tegen degradatie uit de Derde Divisie Zaterdag moesten VVOG en ODIN’59 dinsdagavond flink aan de bak. ODIN’59 boog in Alphen a/d Rijn een 2-0 achterstand om bij ARC, terwijl ook VVOG een 2-0-achterstand goedmaakte. Op bezoek bij Eemdijk sleepte de ploeg van Dwight Lodeweges er in de allerlaatste minuut nog een gelijkspel uit het vuur; 2-2.

Eemdijk – VVOG

Op De Vinken in Spakenburg maakten Eemdijk en VVOG er voor het aanwezige publiek en aantrekkelijke wedstrijd van. De derde divisionist liet zich, zeker in de eerste helft, regelmatig aftoeven door de fysieke arbeid van de thuisploeg. Dit resulteerde na 20 minuten in de openingstreffer van Jeffrey van den Dikkenberg, die een voorzet van Jesper van Dalen op waarde schatte. Na de thee gingen de Harderwijkers op zoek naar de gelijkmaker, maar omdat daarbij veel ruimte werd weggegeven, viel de goal aan de andere kant. Argjend Selimi vergrootte ruim een kwartier voor tijd de marge voor de thuisploeg. Lang bleef die stand niet op de borden, want een paar minuten later viel de goal van VVOG alsnog. Jeremy de Graaf, dit seizoen vaak belangrijk met zijn doelpunten, was ditmaal de aangever voor collega spits Pernelly Biya. Hoewel er al voldoende gebeurd was, leek het venijn deze wedstrijd toch in de staart te zitten. VVOG kreeg namelijk ver in de extra tijd
een penalty, na een handsbal in de Eemdijk-verdediging. Door de ontstane commotie kregen zowel Jordie Huijgen en Jan Pieter Hartog bovendien de rode kaart wegens praten. Jeremy de Graaf ging achter de bal staan en faalde niet: 2-2.

ARC – ODIN’59

ODIN’59 won dinsdagavond met de hakken over de sloot op bezoek bij ARC en deed dat aan de hand van een invaller. Nadat Youri Duisterhof en Neal Arnoldus de hoofdklasser uit Alphen a/d Rijn op voorsprong hadden gezet, draaide de derde divisionist uit Heemskerk het duel in de slotfase toch in haar voordeel. Grote man aan de kant van ODIN was invaller Stef Halbersma. Halbersma boog de wedstrijd met maar liefst 3 goals weer compleet om in het voordeel van de gasten en verschafte daarmee hoogstpersoonlijk dat ODIN toch nog een uitstekende uitgangspositie voor de return van zaterdag heeft; 2-3.

In de overige 2 heenduels in de eerste ronde won RKAV Volendam met 1-3 bij Zwaluwen en versloeg SC Genemuiden Sportclub Feyenoord op eigen veld met 1-0.