Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Nassim El Ablak gaat van Derde Divisie naar Derde Klasse

Middenvelder Nassim El Ablak stapt na dit seizoen over van derdedivisionist DVS ’33 naar zaterdagderdeklasser v.v. Zeewolde, zo maakt laatstgenoemde club op haar website bekend.

De multifunctionele speler kwam in het verleden uit voor Zwart Wit ’63, sc Heerenveen, PEC Zwolle, VVOG, Fortuna Sittard en de laatste twee seizoenen dus DVS ’33.

El Ablak op de website van de club uit Flevoland: ,,Logischerwijs is het geen normale stap van de derde divisie naar een tweede of derde klasser. Ik heb er zelfs over nagedacht om te stoppen met voetballen omdat de laatste jaren het plezier ontbrak. Door het contact met Carl en Johan (T.C. en trainer) en de gesprekken over mijn persoonlijke ambities voor het nieuwe seizoen lieten zij mij in alles blijken mij graag te willen hebben. Dit gaf heel veel vertrouwen en de juiste energie, er ligt een duidelijk plan. Gesprekken met andere divisieclubs kon ik zodoende eenvoudig naast mij neerleggen. Zeewolde is de uitdaging waar ik vol voor wil gaan en ik wil de club graag helpen om de volgende stappen te maken in haar ontwikkeling.”

Zeewolde is nagenoeg kansloos voor de titel in de Derde Klasse B Zaterdag Oost. De club bezet de derde positie op de ranglijst met veertien punten achterstand op het ongenaakbare VVOP Voorthuizen, terwijl SC Hoevelaken de tweede plek bezet met twee puntjes meer dan v.v. Zeewolde. De club uit Flevoland kan dit seizoen normaal gesproken nog slechts promoveren via de nacompetitie.