Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Artien blijft tóch bij Spakenburg

Masies Artien blijft toch bij Spakenburg. Ruim twee weken geleden werd duidelijk dat de verdediger de Westmaat zou verlaten, maar nu maakt de kwartfinalist van de KNVB Beker bekend dat overeenstemming over een langer verblijf is bereikt.

Het nieuws is opvallend, omdat er eind januari geen plek meer leek voor Artien. ,,Met zijn kwaliteiten is Masies een zeer gewaardeerd lid van onze selectie. Maar omdat we voor volgend jaar onder meer enkele verdedigende versterkingen hebben gehaald, wordt het daar dringen voor een basisplek. In dat licht – en na gesprekken met Masies – is besloten om na dit seizoen afscheid van elkaar te nemen”, meldde Spakenburg toen.

Nu zijn er toch andere inzichten ontstaan. ,,Na de aankondiging van Masies’ vertrek is er veel gesproken, geanalyseerd, is het elftal verder doorontwikkeld en ontstonden er redenen genoeg om weer met elkaar in gesprek te gaan. Dat lopende deze gesprekken de achterban dit nadrukkelijk toejuichte, sterkte ons in onze mening maar speelde tegelijkertijd geen doorslaggevende rol.”

In de zomer van 2022 arriveerde de 29-jarige verdediger bij Spakenburg, dit na een periode van zes seizoenen bij Rijnsburgse Boys. Tot dusver kwam Artien in iedere wedstrijd van Spakenburg in actie.