Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Onzekere tijden voor Adrie Poldervaart

Adrie Poldervaart gaat een onzekere periode tegemoet nu bij hem de ziekte Guillain Barré-syndroom is vastgesteld. Het is een vrij onbekende spierziekte waarvan vooralsnog niet duidelijk is welke gevolgen deze zal hebben op de korte of lange termijn.

De 52-jarige Poldervaart is in het amateurvoetbal vooral bekend als  oefenmeester bij clubs rondom Rotterdam. Zo was hij actief bij bijvoorbeeld OHVV, Nieuwenhoorn, Spijkenisse, Zwaluwen en BVV Barendrecht. Als zodanig kwam hij regelmatig in onze verslagen als verantwoordelijke voor zijn clubs voor. Poldervaart werd na een dienstverband bij Excelsior assistent van Danny Buijs bij FC Groningen. Gezamenlijk wisten zij de Noorderlingen driemaal naar de nacompetitie voor Europees voetbal te leiden.

Sinds afgelopen zomer fungeert Poldervaart als hoofdcoach bij De Graafschap. Vorige week werd hij met spoed opgenomen in het ziekenhuis en vastgesteld welke ziekte hem heeft geveld. Zijn assistent bij De Graafschap, Richard Roelofsen, neemt vooralsnog de honneurs bij de club waar. 

De voltallige redactie van Topamateurvoetbal.com wenst Adrie een voorspoedig herstel toe.