Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Nog volop beweging in Groesbeek, Katwijk Zuid en Tiel

Ondanks dat de voorbereiding van alle topamateurclubs al in volle gang is, worden er bij diverse clubs nog spelers toegevoegd aan de selecties. Zo werden dinsdag 2 augustus door drie clubs nog versterkingen aangekondigd. De budgetten bij sommige clubs zijn dus nog niet helemaal gespendeerd. Wij zijn benieuwd wie er de komende dagen nog gaat volgen.

De Treffers

Nadat maandag Youri Loen als aanwinst werd gepresenteerd, was het dinsdag de beurt aan Guus Joppen. De 33-jarige verdediger komt over van Roda JC. Waar Joppen hoopte op een vervolg van zijn carrière als prof kwam die er niet. Aangezien de contacten er met De Treffers al wat langer liepen was de keuze dus snel gemaakt. De toekomstig inwoner van Uden speelde maar liefst 499 wedstrijden in het betaalde voetbal, waarvan het overgrote deel in de Keuken Kampioen Divisie. “Ik heb hoge verwachtingen bij de Tweede Divisie. Ik verwacht dat het misschien fysiek nog wel zwaarder is, omdat in de Keuken Kampioen Divisie tegenwoordig veel talenten spelen en er minder op duels wordt gespeeld. De resultaten in de beker van de laatste jaren laten ook zien dat het verschil tussen de Keuken Kampioen Divisie en Tweede Divisie steeds kleiner wordt”, aldus Joppen. De verdediger is overigens nog niet wedstrijdfit en zal ook de start van de competitie moeten missen vanwege een nog openstaande schorsing.

Quick Boys

Ook Quick Boys presenteerde dinsdag een oud-prof als aanwinst. Middenvelder Marcus Scholten werd toegevoegd aan de groep van trainer Thomas Duivenvoorden. De 21-jarige Scholten wordt ondanks zijn nog lopende contract bij Helmond Sport direct toegevoegd aan de selectie. De geboren Hagenaar Scholten speelde het grootste gedeelte van zijn jeugd voor Sparta Rotterdam. Bestuurslid Selectievoetbal Gert Pluimgraaff is met zijn nieuwste aanwinst een contract voor één seizoen met een cluboptie voor een tweede jaar overeengekomen. ,,Marcus is een zeer dynamische middenvelder die voor meer diepte in ons spel zal gaan zorgen. Zijn goede spel, doelpunten en assists bij Jong Sparta Rotterdam heeft destijds onze aandacht getrokken. Daarnaast denken wij dat zijn persoonlijkheid perfect bij onze club past.”  

TEC Tiel

De 24-jarige Niall Raben versterkt de selectie van TEC. De talentvolle verdediger heeft een 1-jarig contract (met optie) getekend. Niall Raben komt over van het Duitse FC Cosmos Koblenz.

Niall Raben kijkt uit naar de samenwerking met TEC: ”Via Jeffrey Ket ben ik in gesprek gekomen met TEC. En na goede gesprekken met Hans van der Haar was mijn keuze snel gemaakt om bij TEC te gaan spelen. Na een tijd in het buitenland gespeeld te hebben, kijk ik er naar uit om weer in Nederland te spelen. Ik heb nog steeds de ambitie om op het hoogste niveau te voetballen en met deze kans bij TEC maak ik een mooie stap om in de landelijke seniorendivisie te laten zien wat ik in huis heb. Nu kijk ik uit naar het nieuwe seizoen. Ik hoop dat ik een belangrijke bijdrage kan leveren aan de successen van TEC en dat we daardoor kunnen terugkeren naar de Tweede Divisie.”

Raben zal waarschijnlijk samen met Ket het centrale duo gaan vormen in Tiel. Daarmee is het vertrek van aanvoerder Basil Camara (IJsselmeervogels) en Ramon Leeuwin (Batavia’90) opgevangen.

Bron: De Treffers, Quick Boys, TEC Tiel

Afbeelding: Orange Pictures