Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

OVERZICHT DERDE DIVISIE A | Harkemase Boys nieuwe koploper, SC Genemuiden verrast bij IJsselmeervogels

Harkemase Boys is de nieuwe lijstaanvoerder in de Derde Divisie A. De ploeg won met duidelijke cijfers van Hoogeveen (4-0) en passeerde daarmee SC Genemuiden op de ranglijst. Laatstgenoemde ploeg pakte echter wel verrassend een punt op bezoek bij IJsselmeervogels (2-2). Eemdijk wist ook de goede vorm vast te houden en was goed voor een driepunter tegen USV Hercules (1-0).

De ploeg uit Friesland kwam tegen Hoogeveen na zeventien minuten aan de leiding toen Joris Adams scherp was nadat doelman Stan Meekhof de bal los liet na een schot van Stefan Deuling. Adams tekende voor de 1-0. Nog net voor de pauze was het Jhurrey Margaritha die de voorsprong wist te verdubbelen (2-0). In de tweede helft liep Harkemase Boys uit naar 4-0 door doelpunten van Jari Slort en wederom Joris Adams.


SC Genemuiden bleef ook na de uitwedstrijd tegen IJsselmeervogels nog ongeslagen in competitieverband. De promovendus kwam in de eerste minuut aan de leiding in Spakenburg door Berwout Beimers (0-1). Na twaalf minuten voetbal stond er echter al weer 2-1 op het scorebord door treffers van Basil Camara en Dennis Knuiman. Nog voor de pauze werd niet alleen de rust-, maar naar later bleek ook de eindstand bepaald op 2-2 door Rens van Benthem.


DVS’33 boekte deze speelronde de eerste overwinning van het seizoen. Kampong werd in Ermelo met 3-2 verslagen. De thuisploeg leek na 51 minuten spelen op weg naar een eenvoudige zege toen Nijland de 3-0 op het scorebord wist te zetten, dit na eerdere treffers van Muller en Van Hilten. Niets was minder waar want Kampong wist met nog een kwartier op de klok de achterstand te verkleinen naar 3-2. Verder kwam men echter niet. De doelpunten van kampong werd gemaakt door Janssens en Noothoven van Goor.


Overige uitslagen:
DOVO – Staphorst 3-0
Eemdijk – USV Hercules 1-0
FC Rijnvogels – RKAV Volendam 1-1
Urk – VVSB 2-2
ODIN’59 – HSC’21 1-3
RKVV DEM – Sparta Nijkerk 2-0