OVERZICHT TWEEDE DIVISIE | Katwijk hard onderuit tegen Spakenburg, HHC Hardenberg blijft winnen

HHC Hardenberg is ook na vijf speelrondes nog ongeslagen in de Tweede Divisie. De ploeg won zaterdag op het eigen sportcomplex met 1-0 van Jong Almere City (1-0). Regerend kampioen Katwijk ging met ruime cijfers onderuit tegen Spakenburg (1-4) en Quick Boys verraste in Amsterdam door drie punten te pakken tegen AFC (0-3).

De lijstaanvoerder is niet alleen nog steeds zonder puntenverlies, maar doelman Jorick Maats wist ook nog eens voor de vijfde keer op rij zijn doel schoon te houden. De winnende treffer tegen het beloftenteam van Almere City kwam op naam van Rob van der Leij, dat was al weer zijn achtste doelpunt dit seizoen.

Katwijk keek na de eerste helft al aan tegen een ruime achterstand in het duel met Spakenburg. Suleiman, Van Essen en Werkman zorgden voor een tussenstand van 0-3. In de 66ste minuut was Blokland goed voor de aansluitingstreffer, maar het slotakkoord was voor Van Huffel die de 1-4 aan liet tekenen.

AFC ging verrassend onderuit in Amsterdam tegen Quick Boys. De ploeg uit Katwijk pakte drie punten door doelpunten van Bosman, Van Duijn en Broekhuizen (0-3).