OVERZICHT | DERDE DIVISIE ZATERDAG: VVSB speelt zich in blessuretijd veilig, treurnis bij Ajax en periodetitel voor DVS’33

De spanning was voor de aftrap van de laatste speelronde in de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal al enorm en deze duurde tot de slotseconden van de wedstrijden die er echt toe deden. VVSB leek op weg naar het verplichte toetje, maar door een treffer in de blessuretijd van Youssef Blel tegen FC Lisse (2-2) wist het zich toch direct te handhaven. ODIN’59 scoorde ook in de blessuretijd waardoor het directe degradatie wist te voorkomen, Ajax kon ondanks de zege op DOVO (3-2) directe degradatie niet voorkomen. Verder pakte DVS’33 door een zege op Sportlust’46 (2-3) de derde periodetitel.

VVSB – FC Lisse 2-2
De thuisploeg stond tegenover de kersverse kampioen die wat wijzigingen had aangebracht in de basisformatie. De gasten kwamen in de 32ste minuut toch aan de leiding toen Enzo Stroo raak schoot met een droge schuiver (0-1). De hoop op een goed resultaat kwam terug bij VVSB toen Obi Onyeike van dichtbij de 1-1 binnen wist te koppen. VVSB ging toch met een achterstand de rust in, FC Lisse wist door Klijbroek op voorsprong te komen (1-2). VVSB leek af te stevenen op de verplichte nacompetitie, maar in de bessuretijd was het Youssef Blel die de bevrijdende 2-2 wist te maken waardoor directe handhaving een feit werd.

Ajax – DOVO 3-2
Nadat even daarvoor een treffer van Ajax nog afgekeurd werd door de scheidsrechter vanwege buitenspel was het in de 29ste minuut toch echt raak. Luuk Slegt bepaalde de tussenstand op 1-0 in het voordeel van de Amsterdammers. Even later was het 1-1 door Lulinho Martins al was Ajax van mening dat het doelpunt geannuleerd had moeten worden vanwege buitenspel. Een minuut later hielp DOVO de tegenstander door de bal in eigen doel te deponeren (2-1). In de 43ste minuut kwam DOVO weer naast Ajax, doelpuntenmaker was Martins (2-2). In de tweede helft kwamen de Ajacieden weer aan de leiding, dit door voormalig profvoetballer Dico Koppers (3-2).

Sportlust’46 – DVS’33 2-3
De ploeg uit Ermelo kreeg wat het vooraf wenste, een vroege voorsprong. In de elfde minuut was het raak door een doelpunt van Jeremy Jonker (0-1). DVS’33 kwam ook nog op 0-2, dit na iets meer dan een half uur, nu was het Benjamin Roemeon die een aantal tegenstanders passeerde en de bal daarna binnen kon schuiven (0-2). Sportlust’46 stelde nog voor de pauze orde op zaken, twee doelpunten van Fouad Belarbi betekende een ruststand van 2-2. De ploegen waren nog maar net uit de kleedkamer gekomen toen Ali Akla DVS’33 weer op voorsprong wist te zetten (2-3), dit na een fraaie steekbal van Nassim El Alblak.

VVOG – Hoek 3-2
De harderwijkers wisten na 32 minuten spelen de score te openen tegen Hoek. Job Hoogedoorn nam de bal aan op de borst en haalde uit waardoor de doelman van de Zeeuwen kansloos was (1-0). In de 5ste minuut was het weer Job Hoogedoorn die de 2-0 binnen kon tikken na een mooie combinatie met Dijkhof. Het werd weer spannend toen Impens vanuit een vrije trap de doelman van VVOG wist te passeren (2-1). Drie minuten later werd het ook nog 2-2 waardoor VVOG weer helemaal opnieuw moest beginnen, maar dat deed het! In de 68ste minuut maakte Job Hoogedoorn zijn hattrick compleet (3-2). Hij krulde de bal in de verre hoek.

Barendrecht – Sparta Nijkerk 3-0
Met een half uur op de klok kopte Husen de bal binnen na een goed genomen hoekschop van Van der Stoep (1-0). Nog voor de pauze verdubbelde Barendrecht de voorsprong, Bakour anticipeerde goed op een fout van de Spartanen en maakte de 2-0. In de 61ste minuut werd het duel vroegtijdig beslist op het moment dat Romano vd Stoep de 3-0 aan liet tekenen.

Excelsior’31 – ODIN’59 2-2
In de achttiende minuut kreeg ODIN’59 een gevoelige tik te verwerken. Het was de afscheid nemende Penterman die de 1-0 op het bord wist te zetten in het voordeel van Excelsior’31. In de 55ste minuut werd het ook nog 2-0 in het voordeel van de thuisploeg, Givan Werkhoven was de maker van de treffer. Met nog acht minuten op de klok kwam er weer een beetje hoop in de harten van alles en iedereen van ODIN’59. Sem van Amersfoort was verantwoordelijk voor de 2-1. In de 95ste minuut wist ODIN’59 alsnog te ontsnappen aan directe degradatie toen Milan Koenders alsnog de belangrijke 2-2 wist te maken.

GOES – SteDoCo 0-2
Olivier Pilon stond in de achtste minuut op de goede plek om de 0-1 aan te laten tekenen, dit op aangeven van Cortie (0-1). De twee ploegen zochten de kleedkamer op voor de pauze met een tussenstand van 0-2, ook nu was Pilon de maker.

Harkemase Boys – ACV Assen 2-3
In Friesland kwamen de gasten in de achttiende minuut op voorsprong door Boy Spijkerman die als winnaar uit de strijd kwam in een één tegen één situatie met doelman Jansema (0-1). De rust werd bereikt met een stand van 0-2, Huser schoot de bal in het dak van het doel. In de tweede helft kwam de spanning weer terug in de wedstrijd op het moment dat Henny Bouius de 1-2 aan liet tekenen. Nog binnen het uur liep ACV Assen echter weer uit op de tegenstander, Freddy Quispel maakte de 1-3. Met nog tien minuten te spelen maakte Willem Huizing nog wel de 2-3, maar verder dan dat kwam de thuisploeg niet.

Staphorst – Ter leede 6-3
Het doelpuntenfestijn in Staphorst begon al in de zevende minuut van de wedstrijd, Luc de Kruijs opende de score voor de uitspelende formatie (0-1). Even later stond al weer de 1-1 op het scorebord door een treffer van Stan Haanstra (1-1). Het gejuich was nog maar net gestopt toen er al weer een doelpunt te vieren was voor Staphorst en ook nu was het Haanstra die de doelman van Ter Leede wist te passeren (2-1). Nog voor de pauze liep Staphorst uit naar 4-1 door doelpunten van Reuvers en de derde van Haanstra. Vroeg in de tweede helft deed Ter Leede nog wel iets terug door Luc de kruijs (4-2), maar daarna liep Staphorst verder uit naar 6-2 door treffers van Mike Reuvers en Daimen Schra. Later deed Prijor nog wel wat terug in naam van Ter Leede maar verder dan 6-3 kwam men niet.