Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

OVERZICHT DERDE DIVISIE ZONDAG | ADO ’20 kan titel ruiken, Quick zet goede reeks voort

Door een overwinning op O.S.S.’20 en het gelijke spel van VVSB kan lijstaanvoerder ADO’20 de titel met nog vier speelrondes te spelen ruiken. Het gat met VVSB is na dit weekend gegroeid tot zeven punten. Milan Klopper en Milan Zonneveld waren de Heemskerkse doelpuntenmakers in Oss. Door het gelijke spel van VVSB in Gorinchem op zaterdagavond tegen Unitas (1-1) konden de Noord-Hollanders een soort van “vorentscheidung” forceren in de titelstrijd.

Op koers
Door een klinkende thuisoverwinning op Groene Ster bestempelde Quick H zijn kandidatuur voor de derde periode. Een vroege voorsprong door Frank van der Heide zetten de Hofstedelingen op koers voor een 3-0 overwinning. Door de overwinning heeft Quick nu vijf punten voorsprong op de naaste achtervolger Unitas. Door de nederlaag blijft Groene Ster de nummer vijftien op de ranglijst.

Alle naaste belagers van de Limburgers wisten hun wedstrijden ook niet te winnen, waardoor de onderlinge verschillen klein blijven. Grote winnaar in de onderste regionen was v.v. Dongen. Het wist de belangrijke thuiswedstrijd tegen v.v. Gemert in de slotfase winnend af te sluiten. Door de overwinning nadert Dongen buurman Baronie, wat nog op een nacompetitieplek staat, tot op een punt. Met op 14 mei de wedstrijd tegen naaste concurrent Baronie nog op het programma.

Plek drie

Ook de strijd om plek drie in de eindrangschikking blijft spannend. Plek drie zal aan het einde van de competitie recht geven op nacompetitie voetbal voor promotie. Beide kemphanen, Hercules en Blauw Geel’38, wisten hun wedstrijd eenvoudig en met groot verschil te winnen. De Utrechters deden dit in de hoofdstad door met 0-4 van JOS/Watergraafsmeer te winnen. Verdediger Marijn Ploem was de grote man met twee goals voor de rust.

Blauw Geel ’38 zegevierde in Breda met 1-5 van Baronie en vergrootte daarmee de zorgen voor de thuisploeg.

Zorgen die er ook zijn voor UDI ’19. Na de nederlaag thuis tegen UNA lijkt het lot van de Udenaren mede gezien het nog resterende programma bezegeld, en zal de club vrijwel zeker afdalen naar de Vierde Divisie.

Uitslagen:

Zaterdag 22 april

GVV Unitas – VVSB 1-1

Zondag 23 april

Baronie – Blauw Geel ’38 1-5
DEM – TOGB 0-0
v.v. Dongen – v.v. Gemert 2-1
HV&CV Quick – Groene Ster  3-0
JOS/Watergraafsmeer – USV Hercules 0-4
O.S.S. ’20 – ADO ’20 0-2
UDI ’19 – UNA 0-2
HSC ’21 – OJC Rosmalen 5-0