Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

OVERZICHT DERDE DIVISIE ZONDAG | ADO ’20 pakt titel, UNA – Dongen afgelast vanwege wolkbreuk

ADO ’20 heeft in de 31e speelronde van de competitie de titel veiliggesteld. Door de nederlaag van naaste concurrent VVSB op zaterdagavond tegen DEM, kon ADO’20 de titel zondag voor zich opeisen. De Heemskerkers lieten er geen twijfel over bestaan in de thuiswedstrijd tegen JOS Watergraafsmeer. Na een klinkende 5-0-overwinning kon de champagne ontkurkt worden. De ploeg van trainer Roy van der Mije heeft het hele jaar bovenaan gestaan en is daarmee ook de terechte kampioen van de Derde Divisie Zondag.

Noodweer
In het zuiden van het land gooide noodweer het programma gedeeltelijk op zijn kop. In Heerlenheide moesten Groene Ster en UDI’19 de aftrap even uitstellen vanwege de hevige regenval. Toen het droog werd, trok Groene Ster als een ‘storm’ over UDI ’19 heen. Binnen een half uur stond de 3-0-eindstand op het scorebord. UDI ’19 lijkt daarmee de handdoek in de ring te gooien en rechtstreeks te degraderen.

Binnenkort op herhaling
In Zeelst kon vanwege het weer helemaal niet worden afgetrapt. Een wolkbreuk vlak voor aanvang zette het kunstgras van UNA volledig blank. Ondanks de nodige inspanningen bleek het veld niet bespeelbaar en moeten UNA en Dongen op korte termijn op herhaling.

In Gemert zette de plaatselijke club een belangrijke stap richting definitieve handhaving door een 2-0-overwinning op Baronie. Aanvoerder Ralf Kemper nam zijn ploeg bij de hand door al vroeg in de wedstrijd de score te openen. Jorzolino Falkenstein maakte in blessuretijd het karwei voor Gemert af.

Derde periode
In de derde periode deed Unitas zaterdagavond goede zaken. In Veghel wonnen de Gorinchemers door twee treffers van Robert Mutzers met 1-2 van Blauw Geel ’38. De Brabanders liepen hierdoor schade op in de race om de derde plek. Concurrent Hercules wist niet ten volle te profiteren. In een intense wedstrijd thuis tegen Quick vielen geen doelpunten.

Quick blijft hierdoor de voornaamste kandidaat voor de derde periode.

Uitslagen:

Zaterdag 6 mei

VVSB – DEM 1-3

Blauw Geel’38 – Unitas 1-2

OJC Rosmalen – O.S.S.’20 4-2

Zondag 7 mei

ADO ’20 – JOS Watergraafsmeer 5-0

TOGB – HSC ’21 1-1

v.v. Gemert – Baronie 2-0

Hercules – Quick H 0-0

Groene Ster – UDI ’19 3-0

UNA – v.v. Dongen afgelast