Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

REPORTAGE | Status quo in Utrecht: Hercules en Quick weten niet te scoren

Op Sportpark Voordorp stond een wedstrijd op de rol met voor beide partijen belangen. Hercules wilde na het verlies van Blauw Geel ’38 de derde plaats steviger in handen nemen. Tegenstander Quick wenste de goede reeks in de derde periode een vervolg te geven. Het werd een intense wedstrijd in Utrecht maar beide teams wisten het net niet te vinden.

Overhand
In de eerste helft kreeg Hercules daarvoor wel de nodige mogelijkheden. Met name in het eerste half uur had de thuisploeg het betere van het spel. Het zag een doelpunt van Tim Waterink worden afgekeurd wegens buitenspel, na een rebound van een schot van Max Fichtinger. De grootste kans was er voor verdediger Marijn Ploem die na een goede aanval de bal via Waterink panklaar op het hoofd kreeg. Doelman Patrick Zunderdorp wist de bal van dichtbij met een katachtige reflex te keren. De gasten wisten hier weinig tot niets tegenover te stellen.

Organisatie

Na de thee stond de organisatie bij de ploeg uit Den Haag beter. Paul van der Zwaan had de spelers iets anders neergezet waardoor Hercules minder aan het voetballen toekwam. De intensiteit in de wedstrijd ging omhoog. De spelers kwamen vaker in duel met elkaar, maar daardoor werd de wedstrijd ook rommeliger.

Hercules zag verdediger Mitchell Zwart en middenvelder Steff van Rooijen afhaken met spierblessures. De jonge invallers Jordi Paulina en Jay Zouteriks wisten het verschil niet te maken. Held van de wedstrijd voor de gasten was doelman Patrick Zunderdorp. De keeper was op geen enkel foutje te betrappen. Door twee belangrijke reddingen hielp hij zijn ploeg aan een punt: de kopbal van Ploem vlak voor de rust en op een schot van Waterink vlak voor tijd.

Derde periode
Quick houdt door dit resultaat uitzicht op het winnen van de derde periode. Trainer Van der Zwaan laat zich hier niet te veel door leiden. ,,Je haalt de periode alleen maar als je er niet op focust, maar alleen focust op de wedstrijden die je moeten winnen om hem te gaan halen. Anders wordt de periode je grootste tegenstander”, aldus de trainer van Quick.

Trainer René van der Kooij van Hercules was tevreden na afloop. ,,In het verleden verloren wij dit soort wedstrijden nog weleens. Bijvoorbeeld tegen DEM en JOS, doordat wij te gehaast werden. Als je niet kan winnen moet je er in ieder geval voor zorgen dat je niet verliest. En dat hebben wij goed gedaan vandaag.”