REPORTAGE | FC Lisse blijkt taaie tegenstander voor Rijnsburgse Boys

Op een zeer volgepakt en zonnig sportpark Ter Specke moest Rijnsburgse Boys de drie punten pakken om zicht te blijven houden op een eventuele titel. Zoals verwacht bleek FC Lisse een taaie prooi voor de Uien. Het hechte collectief van de ploeg van Raymond Bronkhorst verloor afgelopen weken maar zelden en was vooraf alleen theoretisch niet helemaal veilig wat betreft handhaving. De thuisploeg begon energieker aan de wedstrijd en kwam verdiend op 1-0. Sleutelmoment was de gelijkmaker in de laatste seconde van de blessuretijd voor rust. In de tweede helft liep Rijnsburg uit tot 1-3, maar door de late aansluitingstreffer, en dus de 2-3, bleef het billenknijpen tot aan het laatste fluitsignaal.

Uitgerekend Max Hudepohl

De druk lag op voorhand bij de bezoekers, zij moesten immers winnen. De thuisploeg daarentegen kon voor eigen publiek, in een goede ambiance qua sfeer en weer, frank en vrij voetballen. En dat was goed te zien. In het eerste halfuur was het louter FC Lisse dat gevaarlijk kon worden. De vroege 1-0 van Max Hudepohl was dan ook geen verrassing. Uitgerekend de oud-speler van de Uien, die in Rijnsburg maar zo weinig rendement toonde, was nu de man die de trekker overhaalde. Zijn inzet ging via de binnenkant van de paal in de goal achter Wesley Zonneveld. Er kwamen meer mogelijkheden voor Lisse, maar ofwel een verdediger (Jordy Strooker) ofwel de doelman (Wesley Zonneveld) brachten ternauwernood redding op inzetten van Max Hudepohl en Remi van Ekeris.

Sleutelmoment

De eerste serieuze kans op de gelijkmaker valt pas te noteren in de 35e minuut. De voor de winsterstop zo op stoom zijnde Furhgill Zeldenrust komt letterlijk een teenlengte tekort bij de tweede paal om een zekere goal te noteren. Ondertussen wappert scheidsrechter De Winter al gretig met kaarten voor vermeend tijdrekken van de thuisploeg. Opvallend zo vroeg in de wedstrijd en ook tamelijk zwaar bestraft, want in de praktijk viel het wel mee. Met twee extra minuten blessuretijd in de eerste helft lijkt de 1-0 de terechte tussenstand te worden, maar een snel genomen vrije trap van Furhgill Zeldenrust wordt op waarde geschat door aanvoerder Bram Ros en hij kopt vogeltje vrij de 1-1 tegen de touwen. Een beter moment voor de gelijkmaker is er niet en er wordt zelfs niet eens meer afgetrapt.

Rijnsburg op voorsprong weer

De gelijkmaker op slag van rust werkt als doping voor de Rijnsburgers. Na de rust komt de ploeg van Henk Wisman dan ook veel beter voor de dag. Op een bekeken passje van Jeroen Spuijt wordt goed geanticipeerd door invaller Bram de Bruin. Vanaf min of meer dezelfde plek als eerder Max Hudepohl schiet de middenvelder de 1-2 binnen. FC Lisse is het even kwijt en met nog twintig minuten op de klok lijkt Dani van der Moot het duel te beslissen in het voordeel van de geel-zwarten. Met een onverwachte uithaal in de korte kruising toont de verder niet eens zo heel aanwezige aanvaller, zijn specifieke kwaliteiten en verrast doelman Erik Cummins: 1-3.

Billenknijpen

Door de marge van twee, en eerlijk gezegd ook gezien datgene wat er op het veld gebeurt, lijkt de winst voor de Uien wel zeker. Niets is minder waar, want FC Lisse kiest voor de strategie om de ballen zo snel als mogelijk van achteruit in de zestien te pompen. Dit ziet er vaak niet uit, maar kan ook succesvol zijn. Met nog vijf minuten te gaan profiteert Justin van der Putten op zo’n lange bal van Franklin Lewis. Bij de tweede paal lijkt de Rijnsburgse doelman eerst nog redding te brengen, maar in tweede instantie krijgt de invaller aan de zijde van Lisse toch de bal in de goal en ziet het scorebord daarmee springen naar 2-3.

Scheidsrechter De Winter laat ook nog eens ruim zes minuten bijtrekken en dus kunnen de Rijnsburgers pas na het driewerf fluitje de handen in de lucht steken. Door de latere misstap van buurman Katwijk (welke wedstrijd pas na dit duel begon) passeren de Uien de Krombewoners op de ranglijst en moeten zich alleen nog AFC met één punt boven zich dulden.