Tweede Divisie | Quick Boys haalt uit, De Treffers pakt drie punten bij Jong Volendam

De ongeslagen reeks van Excelsior Maassluis is zaterdagmiddag tot een einde gekomen. De tricolores verloren met ruime cijfers van Quick Boys: 7-2.

Quick boys verloor de laatste twee competitiewedstrijden, maar revancheerde zich zaterdagmiddag op indrukwekkende wijze. Op Nieuw Zuid werd met maar liefst 7-2 gewonnen van het dit seizoen lastig te kloppen Excelsior Maassluis. Bij rust stond het al 3-1 voor de ploeg van scheidend trainer Edwin Grünholz. Danny van den Meiracker opende het bal na tien minuten spelen, waarna Gabri Urbanus in minuut twaalf met een schitterende vrije trap van grote afstand de bordjes weer in evenwicht bracht. In het laatste kwartier voor rust sloeg de thuisploeg tweemaal toe via Tyrone Owusu en Youssef El Kachati. Na de thee ging Quick Boys door waar het gebleven was.  Jan-Willem Kamp maakte na een fraaie rush de 4-1. Tobias Kleijweg deed twaalf minuten voor tijd nog iets terug voor de bezoekers, maar in de laatste tien minuten van de wedstrijd kreeg El Kachati  het op zijn heupen. De aanvaller, die in de eerste helft dus ook al gescoord had, zorgde binnen 10 minuten met een glaszuivere hattrick voor een bijzonder grote uitslag: 7-2.

De Treffers had het bij tijd en wijle moeilijk bij Jong Volendam, maar won wel: 1-3. Grote man aan de kant van de Groesbekers was aanvallende middenvelder Willem den Dekker, die in het laatste kwartier van de eerste helft, juist in een fase dat de bezoekers het lastig hadden, twee keer scoorde. In de tweede helft zette Volendam veel druk en kwam na een klein uur spelen terug tot 1-2 door een doelpunt van Ezechiel Fiemawhle. De beslissing viel pas in de blessuretijd, en werd geforceerd door invaller Raymond Gyasik die de bal achter zijn standbeen binnenschoot.