Tweede Divisie | HHC Hardenberg ruim langs Jong Sparta, derby van Spakenburg onbeslist

Terwijl de hoofdmacht op datzelfde moment speelde tegen Vitesse, kwam Jong Sparta zaterdagmiddag in actie op dijkpolder. Tegenstander was HHC Hardenberg. De bezoekers trokken aan het langste eind: 1-4.

HHC Hardenberg kende een droomstart. Al na twee minuten stond de 0-1 op het bord, dit door een doelpunt van Jurjan Mannes. Hoewel de ploeg van Pascal Diender de meest domimante van de 2 was, scoorde Sparta na een halfuur spelen toch de 1-1. Lang konden de jongelingen echter niet van het doelpunt van Mehmet Yuksel genieten, want  6 minuten later stond HHC alweer aan de leiding door Jesper Drost. In de tweede helft liep HHC verder weg van de tegenstander door Danny Bouws en opnieuw Mannes.

De derby tussen Spakenburg en IJsselmeervogels eindigde zoals alle edities op Tweede Divisie-niveau in een gelijkspel. De Rooien kwamen voor rust op een 0-1 voorsprong dankzij een rake kopbal van Wessel Boer. Nick Verhagen bepaalde na de thee de stand op 1-1.