Tweede Divisie | FC Lisse doet goede zaken, Scheveningen en OFC in evenwicht

Onderin de Tweede Divisie heeft FC Lisse een belangrijke zege geboekt op het twee posities lager staande TEC. Nummer laatst OFC hield een punt over aan het bezoek aan Houtrust.

Nummer 15 FC Lisse pakte op het eigen sportpark drie belangrijke punten tegen nummer voorlaatst TEC. Hoewel de bezoekers uit Tiel, zeker voor rust, ook meer dan voldoende mogelijkheden op een doelpunt kregen, scoorde zaterdagmiddag alleen de thuisploeg: 4-0. De eerste goal viel al  na 2 minuten te noteren en kwam op naam van Jaap Zwetsloot. Na een fase waarin het wachten leek op de 1-1, maar TEC de ene naar de andere mogelijkheid liet liggen, zorgde Enzo Stroo na een klein halfuur spelen voor een ruimere marge voor de Lissenaren. Met die 2-0 stand werd de rust bereikt. In de tweede helft iets minder opwinding voor beide doelen, maar FC Lisse liep door 2 doelpunten van Maxim van der Meer wel uit naar 4-0. Bo van Essen leek vlak voor tijd de eer voor TEC nog te redden, maar de vlag ging omhoog voor buitenspel.

Scheveningen leek ook op weg naar een zege, maar moest tegen OFC vlak voor tijd de gelijkmaker slikken. Michael de Niet bracht de Schollekoppen 20 minuten voor tijd op een 1-0 voorsprong, maar de deze zomer naar IJsselmeervogels vertrekkende Niels butter zorgde er 7 minuten voor tijd met een rake vrije trap voor dat OFc niet met lege handen terug hoefde naar Oostzaan.