REPORTAGE | GVVV blijft in het spoor van ACV na moeizame zege op SV Urk

Op een goed bezet Sportpark Panhuis in Veenendaal wist GVVV de broodnodige drie punten te pakken tegen degradatiekandidaat SV Urk (2-1). De ploeg van trainer Gery Vink blijft door de zege in het spoor van koploper ACV, maar echt overtuigend was het niet wat GVVV liet zien.

GVVV heer en meester
Na een weinig enerverende start van de wedstrijd was het GVVV dat na een kwartier voetballen de score opende. Vergara Berio was verantwoordelijk voor de voorzet vanaf de linkerzijde van het veld waarna Quincy Veenhof vrijstaand de kans kreeg om de bal binnen te schieten. Deze inzet wist doelman Richard Strijker nog te blokkeren, maar op de rebound van Genrich Sillé was hij alsnog kansloos (1-0). Twee minuten later was het weer Burgering die gevaar wist te stichten vanaf de linkerkant, het vervolg zat echter tussen een voorzet of een schot in waardoor de bal voorlangs het doel achter de lijn verdween. GVVV was overduidelijk de betere ploeg op het veld, maar na een klein half uur spelen sloeg de schrik toch even om het hart bij de thuisfans. Doelman Van Willige deed er iets te lang over om de bal weg te schieten waardoor Schraal deze ook kon raken, tot opluchting van alles en iedereen bij GVVV verdween de bal naast het doel. De twee ploegen mochten de kleedkamer opzoeken met een 1-0 ruststand waarbij het gevoel aanwezig was dat SV Urk niet in staat zou zijn om de tegenstander ook nog maar een strobreed in de weg te leggen naar de drie punten.

Aansluitingstreffer
Het gevoel dat het al een gelopen strijd was werd kort na de pauze bevestigd door GVVV. Vergara Berio wist de bal na een fraaie actie terug te leggen op Byron Burgering die deze achter doelman Strijker schoot (2-0). Drie minuten later zag het er toch weer even anders uit in Veenendaal. Een schot van afstand werd losgelaten door doelman Van Willige waar Riekelt Nentjens van wist te profiteren (2-1). Na de aansluitingstreffer liet Urk zien dat het wel degelijk goed voetbal op de mat kon leggen. De uitspelende formatie werd wat brutaler en in de 75ste minuut werd er door Urk nadrukkelijk gevraagd om een strafschop. Dat er hands gemaakt werd door een speler van GVVV was overduidelijk, maar of dat nu binnen of buiten het strafschopgebied gebeurde was de vraag. De goed leidende scheidsrechter Luca Cantineau wees echter niet naar de stip, maar legde de bal buiten het zestienmetergebied. Ik had het gevoel dat de overtreding wel binnen de zestien plaatsvond, maar ik geef de arbiter het voordeel van de twijfel. De vrije trap leverde ook het nodige gevaar op, maar geen treffer. Urk probeerde het wel, maar wist het net van de tegenstander niet meer te vinden.

Doelman Strijker
GVVV was in de eerste helft heer en meester, maar het maakte het zichzelf heel moeilijk vooral na de tegentreffer van Urk. Na de wedstrijd werd Byron Burgering uitgeroepen tot man van de wedstrijd. Voor mij was echter de meest opvallende man zonder twijfel de doelman van SV Urk, Richard Strijker. Hij was op geen enkele wijze verantwoordelijk voor de tegentreffers, maar vooral zijn meevoetballende kwaliteiten waren uitstekend te noemen. Iedere inspeelpass was goed en hij was scherp bij uitvallen van GVVV waarbij hij een enkele keer de bal wist te onderscheppen buiten zijn strafschopgebied.