OVERZICHT TWEEDE DIVISIE | AFC grijpt de macht, Jong Volendam – IJsselmeervogels haalt het einde niet

AFC is de nieuwe koploper in de Tweede Divisie. De Amsterdammers wonnen zelf van Scheveningen en zagen koploper Katwijk struikelen bij Jong Sparta. Onderin deed TEC goede zaken.

De titelstrijd
AFC besliste de wedstrijd tegen Scheveningen in de tweede helft, maar had wel een eigen goal nodig. om de ban te breken. Scheveningen-doelman Sven van der Maaten werkte na ruim een uur spelen de bal ongelukkig over zijn eigen doellijn. Vlak voor tijd besliste Matthijs Jesse het treffen in Amsterdams voordeel.

Ook Rijnsburgse Boys won. De derby in en tegen Lisse werd met 2-3 een prooi voor de Uien. Lisse kwam nog wel op voorsprong door Max Hudepohl, maar door de gelijkmaker van Bram Ros (vlak voor rust) en doelpunten van Bram de Bruin en Dani van der Moot in het tweede bedrijf keerde Rijnsburg de wedstrijd om. Het werd vlak voor tijd nog wel even spannend omdat Justin van der Putten de 2-3 aan liet tekenen, maar dichterbij kwam FC Lisse niet meer.

Katwijk struikelt over Jong Sparta
Hoe anders was de middag voor Katwijk. De koploper won nog nooit een uitduel van Jong Sparta en kreeg ook deze zaterdag in een waar doelpuntenfestijn het deksel op de neus: 5-3. Mehmet Yüksel en Patrick Brouwer scoorden al binnen een half uur voor de jonge Kasteelheren. Robbert Susan deed al snel iets terug namens Katwijk, maar na een enerverende eerste helft liep de achterstand voor de Krombewoners na de thee alleen maar verder op door opnieuw Yüksel en David Garden. De wedstrijd leek gespeeld, maar Katwijk toonde veerkracht en kwam terug. Eerst was het Kai Blokland die de 4-2 op het scorebord zette

Vlak daarna werd het zelfs nog 4-3 door een rake penalty van Susan. Waar Katwijk nog hoopte op een puntje viel de goal in de extra speeltijd aan de andere kant via de net ingevallen Constantijn Schop: 5-3. Door de nederlaag ziet Katwijk zowel AFC als Rijnsburgse Boys langszij komen, en vind het zichzelf nu terug op de derde plaats.

De strijd om nacompetitie
Van de teams die proberen de nacompetitie te ontlopen deed TEC zonder twijfel de beste zaken. De ploeg van Hans van de Haar won met 0-3 van een tandeloos Spakenburg. Grote man aan de zijde van TEC was Bo van Essen die voor de eerste twee doelpunten zorgde. Het slotakkoord was voor Adham El Idrissi. Voor Excelsior Maassluis worden de problemen op de ranglijst steeds groter. Ook van Koninklijke HFC werd niet gewonnen: 2-1.

Rond het kwartier scoorden beide ploegen kort na elkaar; eerst was het André Morgan voor de Koninklijke, niet veel later zette Aset Moshtaq de bordjes weer in evenwicht. In de tweede helft was het Sietse Brandsma die de Haarlemmers naar drie punten schoot en nog wat extra zout in de Maasluizer wonden strooide.

Het meeste spektakel zat ongetwijfeld in het duel tussen Jong Volendam en IJsselmeervogels, al was dit zeker niet allemaal positief. Bij rust leken de rooien goede zaken te gaan doen. Een vlot opgelopen achterstand door een doelpunt van Ezechiel Fiemawhle werd snel weggepoetst door Marouane Afaker en Junior van der Velde. In de tweede helft een ander beeld; de Vogels waren slordig en zagen Jong Volendam eerst langszij komen door een rake penalty van Diego Gustavo en korte tijd later op voorsprong door Darius Johnson.

Vlak na de 3-2 werd het duel gestaakt omdat er vanuit het vak met IJsselmeervogels supporters iets op het veld werd gegooid. kort na de hervatting maakte IJsselmeervogels gelijk, aanvaller Youssef Blel was ditmaal trefzeker. Vlak voor het ingaan van de extra tijd kreeg Jong Volendam andermaal strafschop te nemen, dit keer bracht Jaimy Schaap echter redding op de inzet van Gustavo. Vrijwel direct werd er wederom iets op het veld gegooid, waardoor de wedstrijd, volgens de nieuwe richtlijnen van de KNVB, definitief werd gestaakt. het ziet er dus naar uit dat IJsselmeervogels voor de vier minuten extra tijd die nog resten terug