Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

OVERZICHT DERDE DIVISIE ZATERDAG | ACV en GVVV maken geen fout, belangrijke zege voor VVOG

ACV en GVVV blijven ook na speelronde 31 de nummers één en twee van de ranglijst. De lijstaanvoerder won de lastige uitwedstrijd tegen Sparta Nijkerk (2-3) en de ploeg uit Veenendaal was in eigen huis te sterk voor Urk (2-1). In de onderste regionen deed VVOG goede zaken door drie punten te pakken tegen ASWH (2-1) en Excelsior’31 verspeelde in de blessuretijd een zege tegen Staphorst (1-1).

In Nijkerk werd de score geopend in de 33ste minuut, een vrije trap van Pascal Huser vloog binnen bij de eerste paal via een Spartaans voetje (0-1). Nog voor de pauze stelde Sparta Nijkerk orde op zaken. Op aangeven van Bruan Burgerhout kon Frank Heus de gelijkmaker aan laten tekenen (1-1). In de tweede helft liep ACV uit naar een 1-3 voorsprong. Eerst benutte Pascal Huser een toegekende penalty en daarna was Jaap van Dijken trefzeker. In de 71ste minuut bracht Jake Wollgarten met zijn treffer de stand op 2-3, maar verder dan dat kwamen de Spartanen niet.

GVVV deed wat het moest doen en dat was winnen van SV Urk. De thuisploeg kwam door doelpunten van Genrich Sillé en Byron Burgering op een voorsprong van twee doelpunten (2-0). In de 51ste minuut bracht Riekelt Nentjes de spanning weer terug in de wedstrijd, maar zijn treffer bleek de laatste van de middag te zijn (2-1). Zondag volgt een uitgebreid verslag van het duel op de website van Topamateurvoetbal.com

VVOG pakte zoals gezegd belangrijke punten in de strijd om lijfsbehoud. Na twaalf minuten spelen was er gejuich te horen in Harderwijk nadat Mats Zwart met een kopbal de doelman van de tegenstander wist te passeren (1-0). Nog voor de pauze kwam ASWH toch weer naast VVOG en werd de eerste helft afgesloten met een tussenstand van 1-1. Yasin Kurt was echter de gevierde man van de middag, met een schot van grote afstand tekende hij voor de 2-1 in het voordeel van VVOG.

Excelsior’31 tegen Staphorst eindigde in 1-1 en daar zal vooral de club uit Rijssen niet tevreden mee zijn. Door een doelpunt van Davina kwam de thuisploeg na 53 minuten aan de leiding en dat leek lange tijd voldoende te zijn voor een broodnodige overwinning. Staphorst (Haanstra) wist echter diep in de blessuretijd alsnog het net van de tegenstander te vinden (1-1).

Overige uitslagen:

Barendrecht – DVS’33 0-2
0-1 Nijland
0-2 Roemeon

Hoek – RKAV Volendam 3-2
1-0 Hage
1-1 R. Tol
2-1 Schalkwijk
3-1 Impens
3-2 D. Zwarthoed

FC Rijnvogels – Ter Leede 1-0
1-0 Tjin Asjoe

SteDoCo – Harkemase Boys 2-0
1-0 Van Haaren
2-0 Cortie

Sportlust’46 – DOVO 2-1
1-0 Jansen
1-1 Van Dijk
2-1 Berkvens