Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

PLAY-OFFS Tweede Divisie | TEC degradeert, Hercules in de slotfase langs GVVV

Na IJselmeervogels is ook de tweede herkanser uit de Tweede Divisie, TEC, vroegtijdig gestrand in de play-offs. Ook thuis wist de ploeg uit Tiel niet te winnen van SteDoCo. Hercules won het eerste duel van het tweeluik tegen GVVV in de slotfase met 1-0.

Nadat TEC woensdagavond het heenduel in hoornaar al met duidelijke cijfers (4-1) verloor van SteDoCo, wachtte de ploeg van Eric Meijers en Hans van de Haar op de eigen Lok een loodzware opgave. Mocht er in Tiel nog hoop zijn op een goede afloop, dan vervloog deze eigenlijk al na acht minuten spelen door een doelpunt van Sjaak Kuyper. In de tweede helft maakte Joran Schröder er ook nog 0-2 van, waardoor de bezoekers er geen twijfel over laten bestaan wie zich zou plaatsen voor de halve finale. Die gaat SteDoCo spelen tegen VVSB. Voor TEC rest niets anders dan de gang naar de Derde Divisie.

Dat in het voetbal niet altijd de beste wint, dat bewees Hercules zaterdagavond op Voordorp. In het eerste duel om een plek in de finale van de play-offs was GVVV gedurende de hele wedstrijd de bovenliggende, en mocht de ploeg uit Veenendaal het zich aantrekken dat er diep in de tweede helft nog altijd een 0-0 tussenstand op het bord stond. Hercules kon er aanvallend nauwelijks iets tegenover zetten en dankte tegelijk doelman Fons Mulder die meermaals een sta-in-de-weg was. Naarmate de tijd verstreek leken beide ploegen zich te verzoenen met 0-0, ook om maar niet met een achterstand aan de return te beginnen. Maar zoals zo vaak kwam er toch nog een kans. Vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd kwam de bal voor de voeten van Oussama Lahri van Hercules; hij schoot schitterend binnen. door de zege gaat Hercules volgende week zaterdag met een minimale voorsprong naar het Panhuis.