Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

PLAY-OFFS | SC Genemuiden en ODIN’59 promoveren naar Derde Divisie

ODIN’59 en SC Genemuiden wisten zaterdagmiddag een ticket te veroveren voor de Derde Divisie. De twee ploegen wisten wederom een zege te boeken op respectievelijk Smitshoek en Capelle.|

SC Genemuiden begon aan de uitwedstrijd in Capelle aan den IJssel in de wetenschap dat het in de eerste wedstrijd al af had weten te rekenen met Capelle (3-1). De ploeg van trainer René van der Weij kwam op rozen te zitten nadat Yoran Popovic de 0-1 op het scorebord wist te zetten. Vervolgens liep de uitspelende ploeg uit naar een 0-3 voorsprong door treffers van Ben Kaddour en wederom Popovic. Capelle deed nog wel wat terug maar verder dan 2-3 kwam het niet. Voor Capelle waren Dennis van der Heijden en Jansen trefzeker.

ODIN’59 is zonder twijfel de meest verrassende promovendus naar de Derde Divisie. Tijdens dit lopende seizoen was al duidelijk dat bijna het gehele huidige team zou vertrekken en dat er minder financieel mogelijk zou zijn bij de club ten aanzien van het eerste elftal. Opmerkelijk is dat de club op de website sprak over de doelstelling voor komend seizoen te weten handhaving in de Vierde Divisie. Daar kan een streep doorheen want de ploeg komt komend seizoen uit in de Derde Divisie. ODIN’59 won in eigen huis recent met 3-1 van Smitshoek en won het uitduel met 2-3. Smitshoek kwam nog wel op voorsprong en speelde een klein uur met een man meer omdat Mart Willemse de rode kaart kreeg. Bij ODIN’59 waren Taye Lee, Niels Jager en Sven Deen trefzeker.