Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

OVERZICHT TWEEDE DIVISIE | Rijnsburgse Boys wint topper, welkome zege Excelsior Maassluis

In de Tweede Divisie heeft Rijnsburgse Boys de topper in de strijd om
het kampioenschap gewonnen van HHC Hardenberg. Omdat Katwijk en AFC hun duels ook in winst om wisten te zetten, blijft de strijd om de
titel in de Jacks League bijzonder spannend.

Rijnsburgse Boys heeft zaterdagmiddag de titeldroom niet alleen in leven gehouden, maar ook een gevoelige tik uitgedeeld aan een concurrent. Op Middelmors begon de wedstrijd nog voortvarend voor HHC Hardenberg. De naar Katwijk vertrekkende Matthijs Hardijk brak al vroeg de ban: 0-1. Wat volgde was een vermakelijke topper met kansen aan beide kanten, en zo’n tien minuten voor rust een penalty voor de Uien. Dit buitenkansje werd verzilverd door Furhgill Zeldenrust.

In de tweede helft iets minder gevaar voor beide doelen, maar vlak na de thee wel een doelpunt. Delano Asante zette de thuisploeg op een 2-1-voorsprong. HHC Hardenberg deed er alles aan om nog tot een gelijkmaker te komen, maar veel grote kansen creëerden de Sallanders niet. Door de zege heeft Rijnsburg de derde plaats nu stevig in handen. HHC lijkt even pas op de plaats te moetn maken, al heeft de ploeg van Pascal Diender nog wel een wedstrijd te goed.

Hoewel Excelsior Maassluis voorafgaand aan deze speelronde nog altijd boven de streep te vinden was, zullen de drie punten die gepakt werden tegen Noordwijk toch voor de nodige opluchting hebben gezorgd bij de huidige nummer dertien van de Tweede Divisie. Na een eerste helft waarin Noordwijk beduidend sterker was maar het doel niet wist te vinden, was het Nino van den Beemt die het vlak na rust probeerde met een afstandsschot en prompt de Tricolores aan de leiding zette.

Noordwijk ging na de 1-0  nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, en vond die ruim een kwartier voor tijd toen Raïes Roshanali van dichtbij raak kopte. De Kustbewoners maakten in de slotfase de meeste aanspraak op de drie punten, maar de goal viel aan de andere kant. Een poging van Devin Plank ging tussen de benen van Noordwijk-keeper Jansen door en betekende een zege voor Excelsior Maassluis.

Alle uitslagen:
Excelsior Maassluis – Noordwijk 2-1
OFC – FC Lisse 0-0
Scheveningen – Jong Volendam 2-1
AFC – Kozakken Boys 1-0
IJsselmeervogels – Koninklijke HFC 2-3
Rijnsburgse Boys – HHC Hardenberg 2-1
TEC – Katwijk 0-3
De Treffers – Jong Sparta (18:00)