OVERZICHT DERDE DIVISIE ZONDAG | ADO’20 ontsnapt tegen JOS Watergraafsmeer, Baronie wint van Gemert

Wie stopt ADO’20 dit seizoen, dat is de vraag die iedere week gesteld kan worden in de Derde Divisie van het zondagvoetbal. In deze ronde pakte de koploper de drie punten op bezoek bij JOS Watergraafsmeer (0-1), maar deed dat door een treffer in de laatste minuut van de officiële speeltijd. Achtervolgers Blauw Geel’38 en VVSB wisten zaterdag al de drie punten te pakken. In de onderste regionen deed Baronie goede zaken door een zege op Gemert (3-0).

Milan Zonneveld was de gevierde man bij ADO’20. De eerste echte grote kans wist hij te benutten in minuut negentig van de wedstrijd. Door dit doelpunt stond JOS Watergraafsmeer alsnog met lege handen terwijl het lang zicht had op een stunt tegen de lijstaanvoerder (0-1). Baronie pakte de broodnodige drie punten in de strijd tegen degradatie. het won de wedstrijd tegen Gemert met 3-0. De doelpunten kwamen op naam van De Graauw, Wirix en Moukouh.

UNA ging er met de drie punten vandoor in de uitwedstrijd tegen Dongen dat dus nog altijd wacht op de eerste zege van het seizoen. Senders opende nog net binnen het uur voor de 0-1, maar Dongen kwam met nog een kwartier op gelijke hoogte door Bastmeijer (1-1). Van den Akker werd later het goudhaantje voor UNA, zijn doelpunt betekende de eindstand van 1-2. USV Hercules won met 0-2 van Quick. De Utrechtse formatie kwam tot dit resultaat door doelpunten van Tim Waterink en Rogier Benschop.

HSC’21 ontsnapte in de slotfase aan een thuisnederlaag tegen TOGB. Schrijver wist in de 89ste minuut alsnog de gelijkmaker te produceren (2-2). De andere treffer voor de thuisploeg kwam op naam van Uguz. De doelpunten van TOGB werden gemaakt door De Winter (penalty) en Verbond.