Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Derde Divisie B: SteDoCo veel te sterk voor buren. Quick schiet half dozijn vol

In Derde Divisie B heeft SteDoCo er geen gras over laten groeien in de derby tegen Unitas. De roodbroeken werden op een 5-0 nederlaag getrakteerd. De topper in Woerden tussen Sportlust’46 en TEC eindigde in een gelijkspel. Door een overwinning op TOGB wipte UNA over Sportlust’46 heen en is het nog de enige ploeg die SteDoCo van de 1e periodetitel af kan houden.

Periodetitel

SteDoCo heeft de goede reeds van afgelopen weken voort kunnen zetten. In de thuiswedstrijd tegen buurman Unitas werd het maar liefst 5-0. Voor de thee werd er niet gescoord maar na de rust ging het los. Met beide twee goals waren Arwin van Soest en Joran Schroder belangrijk voor SteDoCo. SteDoCo kan nu volgende week in de uitwedstrijd tegen Groene Ster de 1e periodetitel pakken. Een gelijkspel is voldoende. Zelfs een nederlaag mits met kleine cijfers kan volstaan. Het doelsaldo van SteDoCo is namelijk vele malen beter (+16 vs. +8) dan dat van UNA. 

De ploeg van Harrie Gommans had zondag weinig last van TOGB. De Zuid-Hollanders speelde naar eigen zeggen ver beneden het niveau wat zij kunnen halen. UNA was vervolgens ook nog eens dodelijk effectief in het verzilveren van de kansen. Bij UNA was Nick Tielemans belangrijk met twee treffers. 

Half dozijn

In de onderste regionen van de ranglijst was het Quick H. wat goede zaken deed. De jonge ploeg van Paul van der Zwaan stuurde Groene Ster met een 6-0 nederlaag terug naar Limburg. Door de nederlaag zakt Groene Ster naar één van de twee P/D plekken aan het einde van het seizoen. De laatste competitieoverwinning van Groene Ster dateert alweer van 26 augustus. 

Overwicht

In de Brabantse derby tussen Blauw Geel’38 en Gemert waren het de bezoekers die aan het langste eind trok. Blauw Geel was in de eerste helft de veruit betere partij. De ploeg van Maurice Verbunt vergat echter de wedstrijd definitief naar zicht toe te trekken. Het missen van de kansen brak Blauw Geel na de rust op. Gemert kwam energieker voor de dag en had in Eon Herman een ware plaaggeest voor de Blauw Geel defensie. Het was dan ook niet verrassend dat het Herman was die de winnende treffer verzorgde voor Gemert. 

In Woerden stonden de topploegen Sportlust’46 en TEC tegenover elkaar. Het werd een boeiend duel op Sportpark Cromwijck. Beide doelpunten in deze wedstrijd vielen na rust. Sanny Monteiro bracht Sportlust na een klein uur op voorsprong. Een kwartier voor tijd was het Fabian Serrarens die het evenwicht herstelde. Bij Sportlust’46 was men na afloop teleurgesteld gezien het overwicht in de eerste helft en de kansen om de voorsprong na de openingstreffer te vergroten. Door het gelijke spel ziet zowel Sportlust’46 als TEC de achterstand op SteDoCo verder oplopen.

BVV Barendrecht O.S.S.’200-1
SteDoCoGVV Unitas5-0
Sportlust’46s.v. TEC1-1
AWC Wijchenv.v. Kloetinge2-0
OJC RosmalenHSV Hoek1-5
Blauw Geel’38v.v. Gemert2-3
HV&CV QuickRKSV Groene Ster6-0
s.v. Meerssenv.v. Baronie3-2
v.v. UNATOGB4-2