Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

OVERZICHT DERDE DIVISIE ZONDAG | Degradatie UDI’19; strijd om derde periode weer helemaal open

Nadat vorige week de strijd om de titel werd beslist, viel ditmaal de tweede beslissing. Na de promotie via de nacompetitie vorig seizoen, daalt UDI’19 na één seizoen weer af naar de Vierde Divisie. Door de 1-2-thuisnederlaag tegen Hercules is het gat naar de concurrentie onoverbrugbaar geworden. Door de overwinning in Uden wist Hercules zich zo goed als zeker te plaatsen voor de play-offs voor promotie.

Kelderduels
De aandacht dit weekend ging volledig uit naar de ploegen in de onderste regionen. Meest in het oog springende was natuurlijk het duel tussen Dongen en Baronie. De buren uit West-Brabant streden in een onderling duel om nacompetitie cq rechtstreekse degradatie. De bezoekers hadden een droomstart en kwamen al vroeg in de wedstrijd via Jens Wirix op voorsprong Nog voor rust wist Baronie de marge te verdubbelen: 0-2.

De treffer van Mertens in de slotfase voor Dongen kwam te laat om het resultaat te doen veranderen. Baronie pakte hiermee drie hele belangrijke punten om rechtstreekse degradatie af te wenden.

Knuiman met de winnende in Amsterdam
JOS/Watergraafsmeer kon het door een vroege rode kaart niet bolwerken in het thuisduel tegen OJC Rosmalen: 0-1. Dennis Knuiman was de matchwinnaar voor de ploeg uit Rosmalen. Door de nederlaag blijft JOS/Watergraafsmeer staan op plek vijftien (nacompetitie) en is de naaste concurrent nu O.S.S.’20, met drie punten meer.

O.S.S.’20 sprokkelde thuis een puntje tegen TOGB. Twee keer kwamen de Ossenaren terug van een achterstand.

Groene Ster doet goede zaken
Grote winnaar in de onderste regionen dit weekend was Groene Ster. De ploeg van trainer Maurice Verbunt won met maar liefst met 0-4 bij UNA in Zeelst. Door deze zege zet Groene Ster een grote stap richting definitief lijfsbehoud.

Gemert wist dat dit weekend al te doen. In Gorinchem won Gemert met 0-4 van Unitas.

Laatste periode
Door de nederlagen van Quick, thuis 1-2 tegen kampioen ADO’20, en Unitas thuis tegen Gemert ligt de strijd om de winst in de derde periode weer helemaal open. DEM wat met 5-0 won van Blauw Geel, Groene Ster winst op UNA en OJC wisten het gat naar Quick te verkleinen.

De ploeg van Paul van der Zwaan heeft 19 punten, DEM en Groene Ster volgen met 17 punten, met nog 2 wedstrijden te gaan in de periode.

Uitslagen:

DEM – Blauw Geel 5-0

v.v. Dongen – v.v. Baronie 1-2

GVV Unitas – v.v. Gemert 0-4

HV&CV Quick – ADO’20 1-2

JOS/Watergraafsmeer – OJC Rosmalen 0-1

O.S.S.’20 – TOGB 2-2

UDI’19 – USV Hercules 1-2

HSC’21 – VVSB 2-0

UNA – Groene Ster 0-4