OVERZICHT | Derde Divisie Zondag: Groene Ster pakt punt tegen titelkandidaat OFC en belangrijke zege voor Westlandia

In de Derde Divisie van het zondagvoetbal werden woensdagavond drie wedstrijden gespeeld. In de topper tussen OFC en Groene Ster moesten de ploegen genoegen nemen met een gelijkspel (2-2). Westlandia deed goede zaken in de degradatiestrijd door te winnen van HVV Hollandia (3-0) en EVV ging hard onderuit tegen JOS Watergraafsmeer (0-4).

OFC begon goed in de thuiswedstrijd tegen Groene Ster, na tien minuten spelen wist Demio Walberg de 1-0 op het scorebord te zetten. Vlak voor de pauze was het echter weer gelijk, Chefrino Eind was de maker van de 1-1. In de tweede helft kwam OFC weer aan de leiding (doelpunt Eric Veerman), maar ook deze voorsprong wist men niet te behouden. Na een assist van Dylan Zwartjes was het invaller Anass Kiki die de eindstand op 2-2 bepaalde.

Westlandia boekte een broodnodige zege op Hollandia, maar daar zag het in de eerste helft niet naar uit. Na iets meer dan 45 minuten voetbal wist geen van beiden ploegen het net van de tegenstander te vinden (0-0). In de tweede helft werd het verschil wel gemaakt in het voordeel van Westlandia, dit door doelpunten van Neville Ogidi Nwanko, Desley Bransen en Jedsel Markes (3-0).