Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

OVERZICHT | Derde Divisie Zondag: Klinkende zeges voor OSS’20, HSC’21 en Blauw Geel; koplopers maken geen fout

Noem het mooi weer voetballers, noem het de vermoeidheid van een overvol programma, maar feit is dat deze speelronde enkele forse uitslagen opleverde. Met name bij OSS’20, HSC’21 en Blauw Geel ’38 kon de polonaise worden gelopen.

Zo won Blauw Geel ’38 in Veghel met afgetekende cijfers van Hoogland: 5-1. Koen van der Zanden was de grote man bij Blauw Geel met 4 goals. Al voor rust had hij een hattrick voltooid. Na een uur deed Ruud Vos namens Hoogland wat terug, maar de eindstand werd bepaald door Lars Loermans.

Koplopers Gemert en OFC maakten geen fout. OFC, dat de minste verliespunten heeft maar nog wel een inhaalduel moet winnen om Gemert te passeren, won met 0-1 bij Westlandia. Joël Donald scoorde na tien minuten de enige treffer.

Gemert won knap in Den Haag van HV CV Quick, dat de afgelopen periode in blakende vorm stak. Op slag van rust maakte Willem den Dekker de 0-1. Direct na rust maakte Quick gelijk. Maar al snel sloeg Gemert weer toe, nu door een uithaal van Jorzolino Falkenstein. In de slotfase besliste Bram Jacobs het duel door de 1-3 binnen te koppen.

Dongen is bezig aan een knappe opmars op de ranglijst. Op bezoek bij Hercules werd met 1-3 gewonnen. Duel ontbrandde pas echt na rust. Mauritsio Helstone opende het bal met de 0-1, maar al snel maakte Tyrone Fonville gelijk: 1-1. Met nog twintig minuten te gaan scoorde Fatih Kamaci de 1-2, gevolgd door de 1-3 van Helstone.

HSC’21 kende een fijne middag door een afgetekende zege te boeken op GVV Unitas. Wessel Witbreuk was uitblinker met twee goals. Ook Diego van der Weide maakte er twee, maar deed dat pas in de slotfase toen de zege al min of meer binnen was. Het werd 4-0.

Groene Ster versloeg Hollandia sportpark Pronsebroek. Vanuit een rebound maakte Amin Elalji de 1-0. Kort na rust scoorde Bryan Simons de 2-0. En via Chefrino Eind werd het ook nog 3-0. Bart Spil redde nog wel de eer voor Hollandia met de 3-1, maar de Limburgse zege kwam niet meer in gevaar.

UNA leek eerder dit seizoen wellicht nog een outsider te kunnen worden voor de bovenste plaatsen, maar inmiddels lijken alle aspiraties opgeborgen te kunnen worden. ADO’20 kwam prima voor de dag in Veldhoven en scoorde na rust via Luc Schuffelen de 0-1. Vanuit een strafschop werd het later 0-2 door Jan Willem Tesselaar, tevens eindstand.

OSS’20 deelde een ongenadig pak slaag uit aan JOS/Watergraafsmeer. het werd 6-0. DEM blijft ongeslagen na de trainerswissel. Tegen EVV werd het 2-2.

De uitslagen:

Quick – Gemert 1-3
Hercules – Dongen 1-3
Westlandia – OFC 0-1
DEM – EVV 2-2
Blauw Geel ’38 – Hoogland 5-1
OSS ’20 – JOS/Watergraafsmeer 6-0
Groene Ster – Hollandia 3-1
HSC’21 – Unitas 4-0
UNA – ADO’20 0-2