OVERZICHT | Derde Divisie Zondag: OFC loopt punt in op Gemert, Blauw Geel haalt uit

De speelronde op Tweede Paasdag heeft OFC een puntje doen inlopen op koploper Gemert. De Oostzaaners speelden gelijk bij Dongen terwijl Gemert verloor van UNA. Opvallend was de ruime zege van Blauw Geel ’38 op Westlandia.

In de strijd om handhaving deed HSC’21 zeer belangrijke zaken door te winnen op bezoek bij Hoogland. De ploeg van Daniel Nijhof was de betere ploeg voor rust en kwamen na rust dankzij een benutte strafschop van Diego van der Weide (foto) op 0-1. Die treffer bleek beslissend.

Unitas lijkt langzaam op te krabbelen. De ploeg van Hans de Jong won met 1-0 van Hercules. Daniel Alexander Walu maakte het enige doelpunt. In de slotfase werd de wedstrijd even grimmig.

OFC hield een punt over aan het bezoek bij Dongen. De ploeg van Pieter Mulders kwam voor rust aan de leiding uit een strafschop. Na de pauze kwam Dongen langszij via Jari Koenraat. Dongen kreeg een uitgelezen kans om de zege te pakken, maar miste een strafschop.

Het punt dat OFC in Dongen meenam bleek meer dan het resultaat van Gemert. De zwart-witten gaven tegen UNA vooral voor rust niet thuis. Brian Boogers scoorde al vroeg in de wedstrijd de 0-1. Na een klein halfuur spelen scoorde Boogers opnieuw, ditmaal uit een strafschop. Na rust probeerde Gemert de bakens te verzetten en dat leverde in ieder geval de 1-2 op van Willem den Dekker. UNA hield echter in de resterende tijd stand, waardoor Gemert de eerste thuisnederlaag leed. De voorsprong van Gemert bedraagt echter nog steeds 8 punten op OFC.

Voor Westlandia lijkt handhaving inmiddels een lastig verhaal te worden. De ploeg van Cesco Agterberg ging met 4-0 de bietenbrug op tegen Blauw Geel ’38. Koen van der Zanden scoorde de Veghelse 1-0, Loermans tekende voor de 2-0. Een kwartier voor tijd maakte Wouter op den Camp de 3-0 en het slotakkoord was wederom voor Van der Zanden. Door de nederlaag blijft de achterstand op Hoogland 6 punten.

JOS/Watergraafsmeer snoepte drie punten mee uit Hoorn, waar een treffer in de laatste minuut van Tim Plemper een 0-1 zege op Hollandia betekende. Belangrijke punten voor de Amsterdammers, die daarmee op 5 punten marge komen van de West-Friese rechtstreekse concurrent om lijfsbehoud.

Quick bleef met lege handen achter na het bezoek van OSS’20. Na een uur spelen kwamen de Ossenaren op 0-1, maar over de goal was wel discussie omdat de Haagse ploeg claimde dat de bal niet over de lijn was geweest. Opvallend was het moment waarop OSS’20 een strafschop kreeg. Doelman Jari Puister pakte echter de inzet, maar zou te vroeg hebben bewogen. De strafschop mocht opnieuw genomen worden, maar wederom pakte Puister de inzet. Zuur was het voor de doelman dat in de slotfase alsnog de 0-2 viel toen Quick alle risico’s nam om de gelijkmaker te scoren.

DEM won op eigen veld van Groene Ster en begint marge op te bouwen richting de gevarenzone. Het enige doelpunt viel een minuut voor tijd en werd gescoord door Tom Kok.

EVV en ADO’20 deelden de punten. In Echt werd het 1-1.