OVERZICHT | DERDE DIVISIE ZATERDAG: Fantastische comeback van ODIN’59 tegen FC Lisse en Sparta Nijkerk ontsnapt tegen ACV

De speelronde op de Tweede Paasdag stond bol van de verrassingen en de spanning. FC Lisse leek op weg naar een eenvoudige zege op ODIN’59 toen het in de eerste helft op een ruime voorsprong gekomen was (3-0). De koploper moest echter na negentig minuten voetbal genoegen nemen met één punt (3-3). Sparta Nijkerk wist zich naar één punt te knokken na een 0-2 achterstand tegen ACV (2-2) en in de onderste regionen wist VVOG drie dure punten te pakken in Veenendaal tegen concurrent DOVO (1-2).

FC Lisse – ODIN’59 3-3
In Lisse was het Enzo Stroo, die net zoals in de voorgaande wedstrijd, de openingstreffer voor zijn rekening nam Hij wist een fraaie solo te belonen met de 1-0 in het voordeel van FC Lisse. Dit na zeven minuten spelen. In de 21ste minuut wist de thuisspelende formatie de voorsprong te verdubbelen. Jeffrey Klijbroek schoot een vrije trap op fraaie wijze in de kruising van het doel (2-0). Twee minuten later leek het duel vroegtijdig beslist te zijn toen Justin van der Putten de 3-0 aan liet tekenen. In de tweede helft wist ODIN’59 de wedstrijd echter helemaal om te draaien, van een 3-0 achterstand wist men alsnog een gelijkspel uit het vuur te slepen (3-3). Doelpunten van de uitspelende ploeg kwamen op naam van Sem van Amersfoort, Nick Burger en Frits Kramer.

Sparta Nijkerk – ACV Assen 2-2
Relatief uit het niets stond er in de 23ste minuut plotseling 0-1 op het scorebord in Nijkerk. Dit niet voor de Spartanen, maar voor de gasten uit Assen. Een mooie combinatie met als eindstation Boy Spijkerman betekende de voorsprong voor ACV. Vijf minuten later was het weer raak en weer voor de gasten. Nu was Spijkerman de aangever die Justin Mulder in staat stelde om de 0-2 aan te tekenen. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd kwam Sparta Nijkerk weer terug in de wedstrijd. Mike Ahrens zorgde ervoor dat er weer geloof kwam in een goed resultaat bij de Spartanen (1-2). De thuisploeg ontsnapte aan de nederlaag door een treffer in de 86ste minuut van Janic Makizodila die raak kopte vanuit een hoekschop (2-2).

Ajax (am) – Excelsior’31 0-1
In Amsterdam kwam Excelsior’31 na zeventien minuten aan de leiding tegen Ajax (0-1). Hielke Penterman was de maker van de openingstreffer en de naar later bleek beslissende treffer.

DVS’33 – SteDoCo 3-1
Adriaan Kruisheer kopte een afgeslagen bal binnen waardoor DVS’33 in de 22ste minuut op 1-0 wist te komen. De tweede helft was nog maar net twee minuten oud toen de bal verspeeld werd op het middenveld door SteDoCO. DVS’33 strafte deze fout direct af met de treffer van Roemeon (2-0). In de 64ste minuut bracht Hiwat de spanning weer terug in Ermelo (2-1). In de 76ste minuut verzekerde DVS’33 zich van de drie punten door Valstar (3-1). Dit was de eerste treffer van Valstar in het eerste elftal van de club uit Ermelo.

G.O.E.S. – Harkemase Boys 3-3
In Zeeland werd de eerste tik uitgedeeld door Harkemase Boys dat in de 22ste minuut aan de leiding kwam. Joris Voest was verantwoordelijk voor de mooie steekpass die terechtkwam bij Jelle Jan de Graag die op zijn beurt de doelman van G.O.E.S. wist te passeren (0-1). De ploegen gingen alsnog met een gelijke stand de kleedkamer in na de eerste helft, Renzo Roemeratoe kopte de bal binnen (1-1). G.O.E.S. kwam uitstekend uit de startblokken in de tweede helft. In de 47ste minuut was het Ruben Hollemans die op aangeven van Tiebosch de 2-1 binnen kopte. Nog net binnen het uur kwam de ploeg uit Friesland weer op gelijke hoogte, een pegel van Mart Dijkstra betekende de 2-2. G.O.E.S. leek vervolgens af te stevenen op een nederlaag toen Jhurrey Margaritha in de 72ste minuut ook Lentink wist te passeren (2-3). Vijf minuten later werd het toch weer gelijk, een assist van Hiep Nguyen bereikte Huib van Hecke die de 3-3 maakte.

Staphorst – Barendrecht 4-1
De thuisploeg had slechts vijf minuten nodig om voor de eerste keer doel te treffen tegen Barendrecht. Daimen Schra omspeelde de doelman van de tegenstander en schoof de bal binnen (1-0). Met een kwartier op de klok werd het ook al 2-0 voor Staphorst, nu was het Matthijs Verheul die verantwoordelijk was voor de treffer (2-0). Daarmee was de ellende nog niet over voor Barendrecht in de eerste helft. In de dertigste minuut maakte Daimen Schra zijn tweede en de derde voor Staphorst (3-0). Nog voor de pauze kwam Barendrecht weer terug in de wedstrijd toen Eekman met een knal de 3-1 aan liet tekenen. In de 88ste minuut werd de eindstand bepaald op 4-1 door een doelpunt vanaf de strafschopstip van Stan Haanstra.

Ter Leede – Hoek 2-3
De thuisploeg kwam na twaalf minuten aan de leiding, doelpuntenmaker was Van der Weijden (1-0). De ruststand was echter 1-1 door een doelpunt in de slotfase van de eerste helft van Hoek dat vervolgens in de tweede helft uit wist te lopen naar 1-3. Het slotakkoord was voor Van Stijn die de 2-3 op het bord wist te zetten, maar verder dan dat kwam Ter Leede niet.

DOVO – VVOG 1-2
In Veenendaal was het spel snel op de wagen in de degradatiekraker tussen DOVO en VVOG. De ploeg uit Harderwijk kwam na vier minuten al op voorsprong door een doelpunt van Jeremy de Graaf (0-1). Dit op aangeven van Bruce Lücke. In de 79ste minuut ging de bal op de stip in het voordeel van DOVO. Deze werd toegekend na een overtreding van Wouter Polhoud. Voor DOVO ging Oktay Öztürk achter de bal staan en hij wist het buitenkansje te benutten (1-1). VVOG ging er alsnog met de drie punten vandoor. In de 87ste minuut kopte Dean van Ooijen de bal na een goed genomen hoekschop binnen (1-2).

Sportlust’46 – VVSB 1-0
De twee ploegen leken af te gaan op een doelpuntloos gelijkspel in Woerden. Mo Benadadi was echter heel iets anders van plan, hij maakte in de absolute slotfase de bevrijdende treffer voor de thuisspelende club (1-0) waardoor het alsnog drie punten bij kon schrijven en twee punten in kon lopen op de nummers één en twee.