OVERZICHT | Tweede Divisie: Katwijk wint topper van AFC, belangrijke zeges voor IJsselmeervogels en Spakenburg

Katwijk lijkt de goede vorm van voor de winterstop definitief terug te hebben. Op eigen veld werd gewonnen van AFC. Verder waren er deze paasmaandag belangrijke zeges voor IJsselmeervogels en Spakenburg in de strijd om het ontlopen van de nacompetitie.

Katwijk heeft een volgende stap gezet op weg naar de titel in de Tweede Divisie. Op de eigen Krom werd de topper tegen AFC met 2-0 gewonnen. De koploper kende een droomstart. Binnen 3 minuten kreeg Robbert Susan een penalty mee, nadat hij werd neergelegd in het strafschopgebied. De aanvoerder verzilverde de strafschop niet alleen zelf, Katwijk zag bovendien AFC-er Derre Kwee weggezonden worden met een rode kaart. Ondanks de man meer op het veld en het grote overwicht
van de thuisploeg, liet een verdubbeling van de voorsprong lang op zich wachten. Zo lang zelfs, dat AFC in de slotfase nog kansen rook op de gelijkmaker. Pas in de extra tijd was het Mukhtar Suleiman die de bal kreeg van Tim Freriks en de wedstrijd definitief besliste: 2-0.

De Treffers de bal, Scheveningen de doelpunten. Het is in het kort het verhaal van de 3-0 zege van de Schollekoppen op de ploeg van Gert Kruys. In de eerste helft kwam  Scheveningen nauwelijks op de helft van de tegenstander, maar als het daar eenmaal was toonde het zich uitermate effectief. Na 17 minuten spelen opende Lex Immers de score door een vrije trap binnen te schieten, op slag van rust zorgde Mike de Niet met een afstandsschot voor de 2-0. In de tweede helft eenzelfde beeld, wat Scheveningen nog de 3-0 opleverde via andermaal De Niet. Door de derde zege op rij verschaft de equipe van John Blok zich weer iets meer lucht op de ranglijst.

Een belangrijke zege voor IJsselmeervogels in de degradatiestrijd. Tegen concurrent ASWH werd een 0-2 zege geboekt. ASWH was voor rust de beter spelende ploeg, maar slaagde er niet in dit overwicht om te zetten in mogelijkheden, laat staan treffers. Hiervoor kreeg de thuisploeg na rust de rekening gepresenteerd, al hadden de Vogels voor
het maken van beide doelpunten wel een standaardsituatie nodig. De 0-1 van Jeffrey Buitenhuis viel vlak na rust omdat de ASWH-verdediging een hoekschop niet goed wist te verwerken. De 0-2 viel zo’n 10 minuten na de openingstreffer, een toegekende penalty werd raak geschoten door Danny van den Meiracker. ASWH kreeg na de 0-2 nog wel een enorme kans
op de aansluitingstreffer, maar een schot van Samuel van der Velden strandde op de paal.

De goal van de middag viel ongetwijfeld bij het treffen tussen
Excelsior Maassluis en TEC. Nino van den Beemt zag in de 17é minuut de Tielse goalie te ver voor zijn doel staan en haalde vanaf de middenlijn verwoestend uit: 1-0. Het fraaie doelpunt leverde overigens geen zege op, Gino Bosz, afgelopen weekend ook al tweemaal trefzeker namens TEC, zette na rust beide ploegen weer naast elkaar. Eindstand: 1-1.

Aan het eind van een gelijk opgaande eerste helft nam Spakenburg de leiding tegen Kozakken Boys. Ravelino Junte stond op de goede plek na een voorzet van Vince Gino Dekker. Na de pauze kwamen “de Boys” goed uit de kleedkamer, maar ondanks dat sloeg Spakenburg opnieuw toe. Floris van der Linden was zo’n 10 minuten na rust trefzeker met een
rake kopbal, ook nu uit een voorzet van dekker. Diezelfde van der Linden gooide 19 minuten voor tijd de wedstrijd definitief in het slot. Net nadat Kozakken Boys een enorme kans op de 2-1 had gemist, scoorde de aanvaller wederom met het hoofd, ditmaal was Tim Brinkman degene die de voorzet gaf. Johnny Lommers scoorde 6 minuten voor tijd nog wel de 3-1, maar dichterbij kwamen de bezoekers niet meer, hoewel
Leonardo Resida in de extra tijd nog wel de lat raakte. Een
belangrijke driepunter voor de Blauwen, die door de zegen weer iets afstand nemen van plek 16.

Op het Kasteel won Jong Sparta het treffen der belofteteams. Tegen Jong Volendam werd een 0-1 achterstand weggepoetst: 2-1.