OVERZICHT DERDE DIVISIE ZONDAG | Topschutters houden ploeg op koers, Dongen hekkensluiter af

Met nog zes wedstrijden te gaan waren het de topschutters van de beide topploegen die hun ploegen op koers hielden in de titelrace. Zowel Milan Zonneveld van ADO’20 als Leroy George van VVSB scoorde twee keer dit weekend. Zodoende hielpen zij hun ploeg op weg naar grote zeges. Koploper ADO ’20 won thuis met maar liefst 4-0 van HSC’21. VVSB won met dezelfde cijfers van Baronie. Het gat tussen beide kemphanen met nog vijf wedstrijden te gaan blijft dus vijf punten.

In de kelderkraker tussen UDI’19 en Dongen bleken de West-Brabanders over de sterkste zenuwen te beschikken. In een weinig enerverende wedstrijd won de hekkensluiter met 1-2 van UDI’19. Door deze overwinning draagt Dongen de rode lantaarn over aan de opponent. Het gat met een nacompetitieplaats waar nu Baronie staat, bedraagt nog vier punten voor Dongen. In de andere belangrijke wedstrijd in de onderste regionen wist Groene Ster in de blessuretijd drie uiterste belangrijke punten te pakken.

Het duel lag overigens twintig minuten stil wegens een blessure van spits Chefrino Eind van Groene Ster. De wedstrijd tegen JOS/Watergraafsmeer wist de ploeg van Maurice Verbunt te winnen door een doelpunt van Joey Dekkers. Het gat met de Amsterdammers liep daardoor terug tot een schamel puntje.

Strijd om plek drie

Ook de strijd om plek drie, rechtgevend op een plek in de nacompetitie voor promotie blijft spannend. Hercules won thuis door een goal van Jordi Paulina thuis met minimaal verschil van O.S.S.’20. Concurrent Blauw Geel’38 had thuis weinig moeite met Gemert (4-1). Gemert wist dus de overwinning van vorige week tegen VVSB geen goed vervolg te geven. Blauw Geel’38 kwam met deze overwinning op 51 punten, een nieuw record voor de club in de Derde Divisie.

Spannende Derde periode

Naarmate het einde nadert, neemt ook de spanning in de derde periode toe. TOGB leed hierin zaterdagavond een dure nederlaag tegen GVV Unitas. Een miscommunicatie na twintig minuten spelen leidde tot een eigen en enige goal van de wedstrijd. Unitas kwam door dit doelpunt terug in de race om de derde periode.

Grote winnaar in de derde periode dit weekend was het Haagse Quick. Good-old Frank van der Heide bezorgde zijn ploeg met een belangrijke goal een 1-2 overwinning op UNA. De thuisploeg drong de tweede helft wel aan maar de Quick defensie wist niet van wijken. Met vijftien punten is Quick de nummer twee in de stand om de periode achter ADO’20 dat al een periode heeft.