OVERZICHT DERDE DIVISIE ZONDAG | West-Brabantse derby eindigt onbeslist, Blauw Geel laat dure punten liggen

De Derde Divisie Zondag is niet een competitie waar de vonken er qua spanning vanaf vliegen dit seizoen. De ploegen aan de top lijken te sterk voor de overige ploegen, zodat er ook in de vijftiende speelronde geen echte verrassingen waren qua uitslagen.

Een uitslag die er misschien wel uitsprong, was het puntenverlies van Blauw Geel ’38, nummer drie op de ranglijst, tegen RKVV DEM. De gasten uit Beverwijk kwamen na een klein kwartier via Sem van Amersfoort op voorsprong. Nog voor rust was het Dave de Meij die Blauw Geel langszij bracht. In de tweede helft kreeg de ploeg van trainer Niels van Casteren voldoende kansen maar bleef de stand ongewijzigd (1-1). Door dit gelijke spel zakt Blauw Geel’38 naar plek vier op de ranglijst.

De West-Brabantse derby tussen Baronie en Dongen leverde geen winnaar op. Met het 1-1 gelijke spel schieten beide ploegen niet veel op. Jawad Al Morabit leek de matchwinner te worden voor Baronie. Een handsbal van aanvoerder Jamie Kankam in de slotfase leverde Dongen een strafschop en een punt op: 1-1.

Ook bij de wedstrijd tussen TOGB en O.S.S.’20 was een gelijkspel de uitkomst. De ploeg van trainer Mark Schuur stond na een uur op een 2-0-voorsprong en zodoende leek er geen vuiltje aan de lucht. Na de 2-0 ging O.S.S.’20 meer risico nemen en wist het ondanks de rode kaart voor spits Jos Peltzer toch nog een gelijkspel uit het vuur te slepen door treffers van Van Ballegooij en De Groot: 2-2.

Op zaterdagavond won VVSB, de naaste belager van koploper ADO ’20, al zijn thuiswedstrijd tegen HSC ’21. Leroy George was met twee treffers de gevierde man op sportpark De Boekhorst tijdens de 4-2-zege. ADO ’20 maakte een dag later ook deze speelronde geen fout. Nu was het Quick dat aan de zegekar werd gebonden. Door doelpunten Hirasingh en Brenna was de wedstrijd al voor rust beslist. De voorsprong van ADO’20 op VVSB blijft daardoor 10 punten.

Gemert had opnieuw een lastige middag. Binnen tien minuten keek de ploeg van trainer Reinald Boeren tegen een 0-2 achterstand aan in de thuiswedstrijd tegen GVV Unitas door doelpunten van Helstone en Mutzers. Jasper Waalkens zorgde nog wel voor de aansluitingstreffer maar nog voor rust bracht Mutzers met zijn tweede van de middag het verschil weer op twee: 1-3. In de 70e minuut zorgde aanvoerder Ralf Kemper nog voor de 2-3, maar verder dan dit liet GVV Unitas het niet komen.

OJC Rosmalen wist de thuiswedstrijd tegen JOS/Watergraafsmeer in winst om te zetten. Clubtopscorer Dennis Knuiman, volgend jaar spelend voor IJsselmeervogels, was de enige doelpuntenmaker in dit duel: 1-0.

In Heerlerheide kwam er in het duel tussen Groene Ster en UNA geen winnaar: 1-1. Voor rust was de thuisploeg duidelijk de betere ploeg. Tegen de verhouding kwamen de gasten echter via Max van de Akker op voorsprong. Een verkeerde terugspeelbal vlak na de thee leidde de gelijkmaker van spits Chefrino Eind in (1-1). Ondanks een overwicht van UNA in de tweede helft kwam er in de score geen verandering meer.