REPORTAGE | USV Hercules boekt zakelijke overwinning op UDI ’19

Het was van een pover gehalte wat de toeschouwers op een koud en nat sportpark Voordorp voorgeschoteld kregen. Twee kopgoals eerlijk verdeeld over beide helften waren voor USV Hercules voldoende om tegen UDI ’19 (2-0) drie punten bij te schrijven en een plaatsje te stijgen op de ranglijst.

Overwicht

Het duurde nog betrekkelijk lang voordat Hercules het overwicht in de eerste helft uitdrukte in de score. Nadat de thuisploeg al een paar mogelijkheden had laten liggen, leek het duel een kopie te worden van de laatste thuiswedstrijd tegen JOS/Watergraafsmeer. Na ruim twintig minuten was het dan toch raak. Eén van de kleinste mannen op het veld Oussama Lahri bracht zijn ploeg koppend op voorsprong: 1-0.

Pogingen van Waterink, Van Rooijen en Vermeulen om de score verder op te voeren in de eerste helft werden allemaal in de kiem gesmoord door UDI ’19. In de slotfase van de eerste helft creëerde ook de ploeg van Lodewijk de Kruif twee kansen. Doelman Fons Mulder die na ruim een jaar na zijn opgelopen kruisbandblessure zijn rentree wist te maken hield zijn doel echter schoon.

Rommelig

De tweede helft van de wedstrijd was rommelig. Trainer De Kruif van UDI ’19 liet zijn linies wat korter op elkaar spelen om zo het spel van Hercules te ontregelen. Toch kwamen er kansen, maar die waren niet aan de thuisploeg besteed. Het duurde tot de 63e minuut voordat clubscorer Waterink de score kon verdubbelen. Na een voorzet van de linkerkant van Dirk Homoet wist de spits de bal achter doelman Ralph Vos te koppen.

Nadat het grote wisselfestival aan beide kanten ten einde was, werd de wedstrijd er niet beter op. Hercules hoefde niet meer, en UDI ’19 was niet bij machte om het de thuisploeg echt moeilijk te maken.

Doelstellingen

Na afloop was Hercules-trainer René van der Kooij niet tevreden over het optreden van zijn ploeg. “Wij moeten de kansen die we krijgen gewoon beter uitspelen. Dan winnen wij met 5-0.”

Voorafgaand aan de wedstrijd had Van der Kooij zijn ploeg gevraagd naar de doelstelling voor de rest van het seizoen nu het erop lijkt dat koploper ADO’20 ongenaakbaar is. “Wij willen gewoon doorgaan met waar wij mee bezig zijn en dan zijn wij ervan overtuigd dat dit een plek in de nacompetitie gaat opleveren.”

Voor tegenstander UDI ’19 ligt de doelstelling heel anders. “Wij moeten zorgen dat wij punten sprokkelen om te zorgen dat wij in de Derde Divisie blijven”, aldus trainer De Kruif. “Hercules is een goed voetballende ploeg met ambitie. Aan onze ploeg kun je zien dat wij staan waar wij staan. Wij kunnen tegen zulke ploegen alleen resultaat halen als alles meezit.”