OVERZICHT | Hoofdklasse: FC Rijnvogels verslikt zich in Poortugaal, drie punten voor Eemdijk en SC Genemuiden

FC Rijnvogels verspeelde zaterdag dure punten in de strijd om de koppositie in de hoofdklasse A. De uitwedstrijd tegen Poortugaal werd met 2-1 verloren, verder zag het concurrent Capelle met duidelijke cijfers winnen bij Achilles Veen (1-4). In de hoofdklasse B wisten Eemdijk en SC Genemuiden een overwinning te boeken op respectievelijk HZVV (1-2) en NSC Nijkerk (0-1).

SV Poortugaal leek op weg naar een zege tegen FC Rijnvogels toen er na 89 minuten spelen nog altijd een tussenstand van 1-0 op het scorebord stond, dit door een treffer van Nuno Andrade Varela (foto). Een minuut later was het echter 1-1, dit na een rake kopbal van Tom Bijen (1-1). Een zege was dus ver weg voor de twee ploegen, maar daar dacht Jordi Dekker anders over. In de blessuretijd wist hij alsnog de drie punten te pakken voor zijn ploeg door een treffer (2-1).

Capelle won met 1-4 bij Achilles Veen. De doelpunten kwamen voor de winnende formatie op naam van Rijsdijk (2x), Kassels en een eigen doelpunt van Achilles Veen.

In de hoofdklasse B was Lars Miedema goud waard voor SC Genemuiden, zijn treffer betekende drie punten voor de titelkandidaat op bezoek bij NSC Nijkerk (0-1).

HZVV kwam in Hoogeveen na dertien minuten spelen aan de leiding tegen Eemdijk. Van buiten het zestienmetergebied schoot Sander Dzemidzic de 1-0 binnen. Doelpunten van Bas Buimer en Nigel van Zelst betekende na negentig minuten alsnog een eindstand van 1-2.