Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

OVERZICHT | Hoofdklasse zaterdag: Hoogspanning om de titel en in de strijd tegen degradatie

In de hoofdklasse A en B blijft de spanning aanwezig tot aan de laatste speeldag. De strijd om de titel is nog altijd niet beslist en ook onderin lijkt ontsnappen nog mogelijk. Koplopers FC Rijnvogels verloor dinsdag verrassend van Smitshoek (2-3) en Urk won in Friesland van ONS Sneek met 0-2.

Hoofdklasse A:
Ondanks de verrassende nederlaag op eigen veld tegen Smitshoek blijft FC Rijnvogels koploper. Dit omdat concurrenten ARC en Capelle in een onderlinge confrontatie niet verder kwamen dan 0-0. Met nog twee wedstrijden te gaan hebben de Katwijkers nog twee punten voorsprong op de nummers 2,3 en 4 te weten ARC, SC Feyenoord en Capelle.

Onderaan de ranglijst is de spanning ook alom aanwezig. Achilles’29 en Rijsoord zijn al enige tijd zeker van directe degradatie, maar de plaatsen voor de promotie/degradatie nacompetitie zijn nog niet vergeven. Voor plaats 13 en 14 komen nog vier ploegen in aanmerking. Scherpenzeel, DUNO, DHSC en Spijkenisse behaalden allemaal 32 punten en gaan dus uitmaken wie er het verplichte en niet gehoopte toetje van de competitie moet spelen. Spijkenisse deed in deze speelronde goede zaken door concurrent Scherpenzeel te verslaan (1-2) en DHSC ging onderuit bij DUNO in Doorwerth (2-1).

Uitslagen:
Jodan Boys – Zwaluwen 1-1
FC Rijnvogels – Smitshoek 2-3
Achilles’29 – Rijsoord 4-1
ARC – Capelle 0-0
Scherpenzeel – Spijkenisse 1-2
DUNO – DHSC 2-1

Hoofdklasse B:
Urk kende een uitstekende start in de uitwedstrijd tegen ONS Sneek. Na zes minuten spelen kwamen de gasten op 0-1 door een doelpunt van Klaas Romkes (0-1). In de blessuretijd verdubbelde Jelle de Boer de voorsprong waardoor Urk de drie punten bij kon schrijven (0-2). SC Genemuiden was in eigen huis te sterk voor AZSV (3-2). Voor de winnende formatie waren Rick Doorn, Rens van Benthem en Kay Velda (penalty) trefzeker en voor de vereniging uit Aalten waren dat Max Rensink en Rik van der Eerden (penalty). De nummer drie van dit moment, Volendam, won met 3-1 thuis van De Dijk.

Uitslagen:
NSC Nijkerk – Berkum 0-3
ONS Sneek – Urk 0-2
Volendam – De Dijk 3-1
SC Genemuiden – AZSV 3-2
Eemdijk – DETO 1-2
Swift – Noordscheschut 5-1
HZVV – Buitenpost 2-3