OVERZICHT | Tweede Divisie: Dolle dinsdag in Veenendaal en Scheveningen, IJsselmeervogels doet goede zaken, De Treffers en ASWH in mineur

Er zullen wat mensen in de ogen hebben gewreven bij het zien van de ruststanden in de Tweede Divisie. GVVV deelde nog voor rust de knock-out uit in de Derby der Blauwen tegen Spakenburg. De thee werd opgezocht met een 4-0 voorsprong voor de Veenendalers. Ook in Scheveningen ging men aan de thee met een verrassende 1-0 voorsprong voor de Schollenkoppen tegen koploper Katwijk. Daar werd het beste vuurwerk echter tot het allerlaatste bewaard. IJsselmeervogels won voor de tweede keer op rij en trekt daarmee De Treffers dieper het moeras in. Voornaamste slachtoffer is echter ASWH dat na het verlies tegen Quick Boys de ploegen boven hen weg zien lopen en die ene eronder dichterbij ziet komen.

GVVV – Spakenburg 4-0

GVVV kende een droomstart in het duel met Spakenburg. Binnen een half uur spelen staat er 4-0 op het scorebord, dankzij goals van Mart de Jong, tweemaal Lars ten Tije en Jordi Bitter. Beide Blauwe ploegen vochten bij rust over wie er het meest verbaasd was met wat er de eerste 45 minuten op het veld gebeurd was. Na rust kwam de voorsprong niet meer in gevaar. Spakenburg wilde misschien wel, maar kon niet, GVVV hoefde niet zo nodig meer. De grootste opwinding in de tweede helft kwam met nog zo’n twaalf minuten te spelen: Joshua Patrick raakte met een veel te hoog geheven been Amakodo in het gezicht en kreeg een rode kaart voor deze actie.

Scoreverloop:

7. Mart de Jong 1-0
17. Lars ten Tije 2-0
24. Lars ten Tije 3-0
26. Jordi Bitter 4-0

Quick Boys – ASWH 2-1

Ook ASWH haalde het einde van hun wedstrijd niet met elf man. Halverwege de tweede helft kreeg Gilmaro van der Werp rood na een overtreding op Chima Bosman. Kort daarvoor hadden de Ambachters de 1-0 achterstand (goal van Darren Maatsen na een klein half uur spelen) gerepareerd, dankzij een doelpunt van Sam van de Kreeke. Vier minuten voor tijd werd de rampspoed voor de bezoekers nog groter. Kevin van Kippersluis, die vijf minuten eerder was ingebracht door Edwin Grunholz, zorgde vier minuten voor tijd voor een hernieuwde voorsprong voor Quick Boys. Zijn doelpunt bleek uiteindelijk de winnende treffer, waardoor Quick Boys zijn derde overwinning op rij kon vieren.

28. Darren Maatsen 1-0
69. Sam van der Kreeke 1-1
86. Kevin van Kippersluis 2-1

IJsselmeervogels – De Treffers 1-0

Danny van de Meiracker was eindelijk weer eens belangrijk voor IJsselmeervogels. Zijn goal in de 30e minuut bezegelde bij het sluiten van de markt het lot van De Treffers, waar de vrije val naar beneden nog niet afgerond is. Mede dankzij het verlies van ASWH kunnen de Rooien iets rustiger ademhalen.

29. Danny van de Meiracker 1-0

Scheveningen – Katwijk 2-2

Na twee nederlagen op rij was Katwijk ook tegen Scheveningen nog gen schim van zichzelf. De 2-0 voorsprong voor de ploeg van John Blok na een goed uur spelen was volkomen terecht en kwam niet tot nauwelijks in gevaar. In de negen minuten blessuretijd, die scheidsrechter Henshuijs erbij telde nadat hij kort voor tijd beide ploegen voor vijf minuten naar de kant riep, nadat Scheveningen-doelman Sven van der Maaten vlak voor het nemen van een achterbal wat spulletjes naar zich toegegooid kreeg door de Katwijk-aanhang, draaide het wedstrijdbeeld nog volledig om. Een zondagsschot van Kylian van Mil en een volley van Marciano Mengerink zorgden ervoor dat Katwijk nog een puntje overhield aan het bezoek op sportpark Houtrust.

6. Lex Immers 1-0 (pen.)
61. Barry Rog 2-0
90+2. Kylian van Mil 2-1
90+5 Marciano Mengerink 2-2

Er volgt woensdag een uitgebreide reportage van de wedstrijden Quick Boys – ASWH en Scheveningen – Katwijk